HrvatskaKoronavirus u Hrvatskoj

STOŽER JAVLJA Tri pacijenta pod sumnjom na koronavirus, 92 osobe u samoizolaciji

bolnica korona virus005

U ovom trenutku u Općoj bolnici Dubrovnik hospitalizirana su i u izolaciji tri pacijenta te im je uzet uzorak na COVID-19 infekciju, javljaju iz Stožera za civilnu zaštitu Dubrovačko-neretvanske županije. Do 17. ožujka 2020. godine Službi za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije ukupno je pristiglo rješenja graničnih sanitarnih inspektora o nadzoru 461 osobe. Završen je zdravstveni nadzor kod 211 osoba, a kod nijedne od njih nije bilo simptoma na koronavirusnu infekciju. Trenutno se provodi zdravstveni nadzor nad 92 osobe koje su kućnoj samoizolaciji. Dvije osobe su još uvijek u karanteni.

Iz Stožera javljaju kako, prema podacima Lučkih uprava na području DNŽ nije bilo uplovljavanja većih brodova sa stranim putnicima.

U idućim danima Zračna luka Dubrovnik očekuje manji promet. Osim Croatia Airlines i Trade Air-a koji lete na domaćim destinacijama danas je bio let Aegean Airliensa prema Ateni. U srijedu, 18.03.2020 je slična situacija i na međunarodnim linijama prometovat će samo British Airways za London i Turkish Airlines za Istanbul. U četvrtak se očekuje samo let Turkish Airlinesa za Istanbul dok će Croatia Airlines prometovati na domaćim letovima za/iz Zagreba.

Pročitajte još

Prvi rast stanovništva u Hrvatskoj nakon desetljeća iseljavanja

Dulist

[RAZGOVOR] GORAN VIŠNJIĆ Ljudi govore: Vratio se Šime! A ja nisam nikad ni otišao!

Ivana Mijić Vulinović

IMATE LI I VI OVAKVA PRIMANJA? Prosječna plaća u Hrvatskoj je 1.324 eura

Dulist