Županija

STOŽER DEMANTIRA OSTOJIĆA Prevlaka ipak za eventualni smještaj migranata

stozer obuljen kordic prevlaka

Unatoč izjavi ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića kako Prevlaka priprema za smještaj policije, a ne izbjeglica, Stožer za zaštitu i spašavanje Dubrovačko-neretvanske županije danas ponavlja kako je ovaj konavoski poluotok – lokacija za eventualni prihavt migranata.

Naime, na dašanjoj se sjednici raspravljao o kapacitetima i mogućnostima eventualnog prihvata migranata na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Iz Županije tako javljaju kako je na sastanku, kojega je vodio zamjenik župana i načelnik Stožera Davorko Obuljen, zaključeno kako je Stožer spreman za eventualni prihvat migranata.

– Kako se iz policijskih izvora govorilo o tri granična prijelaza koja mogu biti iskorištena od strane migranata za ulaz u Hrvatsku, za smještaj je određena lokacija na Prevlaci, a za područje doline Neretve Grad Metković je ponudio jednu lokaciju za smještaj. Svakako, Obuljen je kazao da će Stožer i dalje pažljivo promatrati situaciju s migrantima i biti spreman na pružanje logističke potpore. Za eventualni ulazak, smještaj i transport migranata, kazao je Obuljen, budući se radi o povredi državne granice i ilegalnom ulasku migranata, nadležno je Ministarstvo unutarnjih poslova – priopćili su iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Pročitajte još

Usklađene plaće zaposlenih u vrtićima s plaćama u školama i upisana pločanska djeca

Dulist

ŠOBER O KONKURENCIJI NA AERODROMU Prioritet će nam biti očuvanje stalnih radnih mjesta!

Dulist

Župan potpisao ugovore o sufinanciranju poticajnih mjera za zdravstvene djelatnike

Dulist