Županija

Što su posjetiteljice iz Wisconsina naučile o Dubrovniku?

zupanijska komora

U sklopu boravka u Hrvatskoj, grupa polaznika programa edukacije Leadership Wisconsin iz SAD-a posjetila je Županijsku Komoru Dubrovnik.

Polaznici grupe voditelji su u raznim tvrtkama i institucijama u saveznoj državi Wisconsin, koji tijekom dvogodišnje izobrazbe stječu znanja kako postati bolji voditelj. ŽK Dubrovnik bila je među posljednjim postajama u edukativnom putovanju kroz Republiku Hrvatsku.

U sklopu posjeta ŽK Dubrovnik predstavila je gospodarstvo Dubrovačko-neretvanske županije, s naglaskom na ekonomski uspjeh temeljen na kulturno-povijesnom nasljeđu Dubrovnika. Nakon kratkog uvodnog predavanja o nedavnoj hrvatskoj povijesti, razgovor je potekao u smjeru turizma i ekonomije na dubrovačkom području.

Glavne teme bile su ekološki, ekonomski i turistički uspjesi Dubrovnika kao turističke destinacije, kao i daljnji razvoj turizma u Dubrovniku i ostatku Dubrovačko-neretvanske županije.

Izv. prof. dr. sc. Ivona Raguž Vrdoljak sa Sveučilišta u Dubrovniku pružila je detaljniji uvid u suvremene probleme dubrovačkog turizma, kao i njegovim pogodnostima obzirom na njegovu povijest i kulturno nasljeđe.

Prezentaciji su se pridružile i članice udruge Hrvatskih poslovnih žena Krug, ogranka Dubrovnik, Paula Janović i Kristina Kriste. Tema razgovora bila je žensko poduzetništvo, a raspravljalo se o problemima i preprekama na koje nailaze žene poduzetnice u Hrvatskoj, ali i u SAD-u.

Pročitajte još

Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

Kreće obnova zgrade Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije

Dulist