Grad

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

raguz i djelatnici luka

‘Kroz cijelu sezonu djelatnici Luke Dubrovnik d.d. obavljaju uslugu koferijade gdje od 11 do 15 sati iznose kofere po najgorim vrućinama. Nema iznimke, uveo sam pravilo da isto trebaju činiti svi djelatnici od 18 do 55 godina bez obzira na naziv radnog mjesta. Kad nas pitaju kako ste dobili zlatnu bilancu? Eto tako, zajedništvom. Ponosan na ove ljude’, pohvalio se direktor Luke Dubrovnik Željko Raguž na svom Facebook profilu.

Ako se njegova odluka odnosi na sve djelatnike od 18 do 55 godina, a i on spada u tu kategoriju, nadamo se da i on nosi kofere ‘bez obzira na naziv radnog mjesta’. Ovo što Raguž naziva ‘zajedništvo’ zapravo je protupravno, osim ako nije sklopio posebne ugovore koje su djelatnici naravno svojevoljno, bez ikakvih pritisaka, sklopili. Mada iz njegove se objave to ne bi dalo zaključiti jer kaže ‘nema iznimke, uveo sam pravilo’.

Dakle, tumačeći iz onog čime se pohvalio na društvenoj mreži, mimo sistematizacije radnih mjesta, mimo opisa poslova koji se podrazumijeva za određeno radno mjesto, a što je uglavljeno u ugovorima, neovisno o stručnoj spremi, svim ovim ljudima je naloženo da nose kofere. Vrlo velikodušno od njega jer je poštedio starije od 55 godina! Ovakvog tretmana radne snage nema u krčmama, a ravnatelj jedne javne ustanove se još hvali.

Pa zamislite da se danas-sutra njegovim primjerom povede, na primjer ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik pa bez iznimke uvede pravilo da svi uzmu metlu u ruku i čiste bolničke hodnike i zahode! Pa kirurg nakon operacije ‘zasuče rukave’, moča u ruku i baci se na freganje! Pa ekipa što radi u kancelarijama u Čistoće, k’o Milena iz one pjesme Novih fosila, u ‘rano jutro pola šest’ metlu u ruku i čistit gradske ulice! Treba li dalje? Bože gdje mi živimo?! I što sve u nas može proći ne samo pod normalno, nego pohvalno čak! A mnogi mu u komentarima čestitaju, hvale ga, očito ne shvaćajući koliko je ovakav potez van svake pameti i, ponavljamo, protupravan. Pitamo se kako bi ti isti koji se oduševljavaju Raguževom odlukom reagirali da njima poslodavac naloži nešto slično.

Foto: Željko Raguž/Facebook

IMG 20240718 WA0006

Pročitajte još

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist

ZAHVALNICE ZA VJERNOST Francuska obitelji Cailliot 20 godina ljetuje u obitelji Njirić u Zatonu

Dulist

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist