Crna kronika

ŠTO O POŽARU U LAPADU GOVORE SUSJEDI? ‘Čuo sam da je nešto eksplodiralo’

pozar plin mata vodopica 1

Policijska traka postavljena je ispred zgrade u Ulici Mata Vodopića, u kojoj se vodi policijski očevid nakon što je danas rano ujutro u jednom od stanova buknuo požar.

Detalji požara se još uvijek utvrđuju, a 46-godišnji stanar koji je ozlijeđen u požaru nalazi se u Općoj bolnici Dubrovnik. Ozlijeđen je u padu iz stana na automobil ispred zgrade, s nekoliko metara visine.

Policijski službenik koji stoji ispred zgrade ne dopušta ulazak. Iako većina prolaznika nesretni događaj ne želi komentirati, jedna stanovnica s navedene adrese ipak se za DuList odvažila podijeliti nekoliko riječi.

Kako kaže, čula je oko 4 i pol sati pucanj, ali mislila je da je riječ o petardi.

– Bila sam umorna pa nisam obraćala pažnju. Kasnije su mi susjedi ispričali da se miris plina osjetio još popodne, ali nisu mogli detektirati gdje. Valjda je eksplodirala plinska boca kad je stanar išao pripaliti cigaretu. Navodno ga je silina izbacila kroz prozor i pao je na automobil. Kažu da je zadobio opekotine po cijelom tijelu i prijelom noge – poručila je.

U prilog ovome ide i svjedočanstvo Dubrovčanina koji živi u blizini, koji kaže kako je doista ‘čuo da je nešto u 4 sata eksplodiralo’.

– Vidim dva vatrogasna auta, dimi se s jedne i s druge strane – rekao nam je stariji sugrađanin.

Drugi, koji živi podalje, u istom kvartu navodi kako je čuo od drugih ljudi da je 46-godišnjak ‘skočio iz stana i tako se spasio’.

– Živim blizu, ali nisam čuo, to je bilo rano ujutro – ističe.

Tako nam i govori još jedan susjed koji živi u zgradi do one u kojoj se požar dogodio.

– Nisam ništa čuo. Znam koliko i vi. Tek sam vidio da se nešto događa jutros kad sam vodio djecu u vrtić – naglasio je.

Kako smo u daljnjoj priči sa susjedima doznali, često se u hodniku mogao namirisati kanabis te je muškarac, stanar uništenog stana, pričaju nam, bio dugo budan noću i nije imao zaposlenje.

Podsjetimo, policija je jutros oko 4,35 sati zaprimila dojavu o padu muškarca na parkirano vozilo ispred zgrade u Ulici Mata Vodopića.

– Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da se radi o muškarcu u dobi od 46 godina, stanaru spomenute zgrade, koji je prevezen u dubrovačku bolnicu gdje mu se ukazuje pomoć – istaknuli su.

Zbog požara u stanu 46-godišnjaka pozvani su i dubrovački vatrogasci koji su požar ugasili u 4,59 sati. Vatrogasci su, naime, izašli oko 4.30 sati na intervenciju gašenja požara, a na njoj je sudjelovalo njih sedmero s tri vozila.

U tijeku je policijski očevid i kriminalističko istraživanje kojim će se utvrditi okolnosti koje su dovele do ovog događaja.

Pročitajte još

Majka dječaka zatekla pedofila kako masturbira na plaži i dobila šakom u glavu

Dulist

PROMETNA NA KUNEJIMA Ozlijeđen motociklist

Dulist

U LOVIŠTU Ukrajinka uništila šumu, ugrozila stanište ptica, gradila bez dozvole…

Dulist