Grad

Što nam donose najavljene izmjene u radnom zakonodavstvu?

Tribina Lazareti

U petak 24. siječnja Art radionica Lazareti organizira tribinu ‘Što nam donose najavljene izmjene u radnom zakonodavstvu’, s početkom u 19 sati. Ulaz je slobodan.

Prijedlozi nekoliko zakona koji uređuju radno pravo u proteklih su nekoliko mjeseci najavljivani, žestoko kritizirani, bili povučeni, odgođeni.  No, vlada još ne odustaje, a u tijeku je izjašnjavanje sindikalno organiziranih radnika o generalnom štrajku. Sindikalni čelnici suglasnost očekuju od 400-tinjak tisuća članova.

O utjecaju predloženih izmjena na sektor turizma i usluga govorit će sindikalna povjerenica Sindikata turizma i usluga Hrvatske i pravnica SSSH, Dolores Lujić, dok će Vedrana Bibić i Ankica Čakardić, članice udruge BRID (Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju), govoriti o utjecajima fleksibilizacije radnog vremena na živote i radne uvjete radnika i radnica, o prekarnim uvjetima rada u kreativnim industrijama te analizirati ZOR iz ženskog očišta.

Predstavit će i u rujnu prošle godine osnovanu Žensku frontu za radna i socijalna prava, veliku koaliciju ženskih i drugih udruga, sindikata i ženskih sindikalnih sekcija, koje je i BRID član.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist