Politika

Što je Željko Raguž poručio Nadi Medović?

RAGUZ0033

Predsjednik Dubrovačke stranke DUSTRA Željko Raguž uputio je apel Vladinoj povjerenici Nadi Medović s obzirom da se Dubrovnik, bez proračuna, nalazi u stagnacijskom međurazdoblju. 

-Vama je pripao zadatak da preuzmete ključeve grada, makar na papiru, do novih izbora koji nam predstoje u svibnju ove godine. Do tada, grad ide u hibernaciju. Na žalost, ovo nije prvi put da su gradski vijećnici radi svojih hireva srušili jedan od najboljih hrvatskih proračuna i građani imaju negativnih iskustava. Budući da je DUSTRA stranka svih Dubrovčana, upućujemo vam apel. Vjerojatno se i vi slažete, kao velika većina naših sugrađana, da se nalazimo u jednom stagnacijskom međurazdoblju u kojem smo se zatekli padom proračuna, nikako vlastitom voljom.

Ono što sve nas muči je neizvjesnost, pogotovo za one koji su ostali na vjetrometini zamrzavanjem proračunskih sredstava. Padom proračuna svi smo gubitnici i svi se trebamo crveniti pred cijelom zemljom jer se jedino dogodilo u Dubrovniku da proračun nije prošao izglasavanje unatoč velikom suficitu novca u blagajni. Kako bismo taj porazan podatak pretvorili makar u Pirovu pobjedu, apeliramo na vas da učinite dobar korak i ne zaustavite grad, a pod tim zaustavljanjem mislimo na uskraćivanje sredstava onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Mjerom kreditiranja studenata smo odškolovali velik broj mladih ljudi kojima bez te mjere ne bi bilo dostupno visoko obrazovanje. Osim toga, nakon diplome im je bila na raspolaganju financijska potpora pri prvom zapošljavanju čime se uvelike olakšalo i da pronađu posao, dok su s duge strane poslodavci dobili kvalitetnu radnu snagu. Našim umirovljenicima smo vratili osmijeh na napaćena lica novčanim dodacima na mirovine.

Da ne nabrajamo dalje, tu je još čitav niz socijalnih mjera za podizanje razine standarda građana te kao DUSTRA zamoljavamo i zahtijevamo da navedene mjere u ovom razdoblju dok vi upravljate gradom ne stanu. Iako su vam ovlasti sužene, održavanje pulsa grada i građana je nešto što vam nitko neće niti smije zamjeriti jer činite dobro djelo koje je uostalom postojalo i prije vas. U nadi da će naši djedovi i bake kao i njihovi unuci proći kroz ovo razdoblje neokrznuti, srdačno vas pozdravljamo – napisao je Željko Raguž dubrovačkoj povjerenici.

Pročitajte još

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist