AktualnoPolitika

Što je zajedničko Milanoviću i Vlahušiću? Sile svjetla i tame

Otvaranja TS Plat, 28. studeni 2014.

Predsjednik Vlade SDP-ov Zoran Milanović i bivši dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić imaju gotovo identičnu (pred)izbornu retoriku.
Naime, Milanović, koji je u Varaždinu danas bio povodom 24. obljetnice Županijske organizacije SDP-a, istaknuo je kako smatra da Hrvatska ide naprijed, a ne natrag te kako vjeruje da će ljudi – kad se sve na kraju bude zbrajalo – uvidjeti da su ova vlast i SDP socijalni, pravedni i pravični te spremni čuti i drugu stranu, čak i kad je ona militantna i glasna.
-Vidimo da je naš put težak, ali se i isplati. Radimo dobar posao, a hoće li ga građani prepoznati, to je na njima, a na nama je da im u tome pomognemo, ne da ih natjeramo ili prisilimo, već da im pomognemo – izjavio je Milanović, dodajući da je pred ljudima izbor ‘ili mi ili oni’, te nastavio kako pritom ne misli ni na kakav obračun, nego na jasan izbor između dobroga i lošega, između svijetloga i tamnoga.

Treba ići naprijed, nikako natrag jer se zna što je prije bilo – rekao je Milanović.

Vrijedi podsjetiti, kako se vrlo sličnom retorikom poslužio i bivši gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić na božićnom domjenku u Revelinu.
-Moram reći pred vama jer sam sretan i ponosan jer slavimo sve ono što smo zadali kao vlastite zadatke i sve ono što smorekli našim građanima da ćemo napraviti i možemo reći da je 2014. godina najuspješnija od 1991. godine i smaostalnosti. Grad uspješno posluje, i ostvarit ćemo suficit. Ponosan sam na rezultate koji su omogućili da svi mogu živjeti od svog rada i imovine. Svi rezultati koje danas imamo u Dubrovniku temeljeni su na radu i zato smo sretni zbog malog broja nezaposlenih. Moram istaknuti da nažalost uz sile rada postoje i sile destrukcije. To je izazov za one koji znaju pobijediti. Ovdje postoje pojedinci i institucije koje ne mogu prihvatiti dobro, oni se boje svjetla. Njima svjetlost i radost smeta i oni bi Dubrovnik vratili u neka razdoblja gdje nema veselja – rekao je Vlahušić 19. prosinca 2014. godine u Revelinu.

Pročitajte još

SUZE, TUGA I BOL PRED SUDOM Obitelj u tišini na prosvjedu tražila pravdu za Katu i Stipu

Dulist

Dubrovnik i Sanya jačaju suradnju: Skulptura “Sveti Vlaho i Grad” predana gradonačelniku Sanye

Dulist

Požar kod Orebića brzom intervencijom vatrogasaca stavljen pod kontrolu

Dulist