Aktualno

Stjepan Simović: Umorni smo, ali i sretni jer smo u ekstremnim uvjetima uspjeli odbiti požar od kuća

STJEPAN SIMOVIC024

Požar otvorenog prostora na području Župe dubrovačke pod nadzorom je gasitelja. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na trenutno procijenjenoj površini od 500 ha. Na terenu je trenutno 30 vatrogasaca iz Intervencijske vatrogasne postrojbe Dubrovnik, JVP Dubrovački vatrogasci i DVD-a Župa dubrovačka, kako ističu na svojim stranicama iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Iza naših su vatrogasaca tri teške noći, pune strepnje na požarištu u Župi dubrovačkoj. Vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović s određenim olakšanjem u četvrtak ujutro ističe kako je stanje dobro. No, kako kaže, sinoć je krenula očekivana bura te je na jednom dijelu u Krstacu došlo do požara, ali su ga zbog prethodne spremnosti ugasili.

-Sinoć je krenula bura, što smo i očekivali te smo znali da nam može stvoriti problem. Tako da se na jednom dijelu u Krstacu upalilo. S obzirom na to da bili smo razvučeni cijelom linijom, negdje oko 1 sat iza ponoći smo stavili to pod kontrolom i ugasili. Više se nije palilo – rekao je Simović za DuList.

Iako je naglasio kako je stanje dobro, zbog vjetra će ostati dežurati i danas, cijelom dužinom požara.

-Smanjit ćemo broj ljudi, ali ćemo sve cijevi, koje smo postavili – ostaviti. Tako da nam bude tu za svaki slučaj. Velika je i duga fronta, u blizini kuća pa ne daj Bože da se što ponovi. Ja se ipak nadam da neće – naglasio je.

Komentirao nam je i kakva je situacija među vatrogascima koji su tijekom proteklih dana i noći neumorno vodili borbu s vatrom.

-Normalno da su ljudi umorni, u jednom trenutku budeš malo i nervozan. Kad pogledamo cijeli požar, većina ih je sretna jer smo uspjeli u zamisli da ga odbijemo od kuća i da nije nikome ništa nastradalo. I da je sve napravljeno u ovakvim ekstremnim uvjetima, u kojima je vjetar puhao dva dana bez prestanka – kazao je.

Pročitajte još

VELIKI INTERES GRAĐANA U tjedan dana provjereno preko 120 tisuća računa

Dulist

[FOTO] TKO SE GLISIRA I VOZI BEZ DOZVOLE Evo kako nam je bilo s Lučkom kapetanijom u akciji

Maris Guca

Devet besplatnih radionica kroz u CDMO Dubrovnik

Dulist