Hrvatska

Stižu li nam kineski turisti?

kate stojanovic kinezi 02

Ministar turizma Darko Lorencin primio je novu veleposlanicu Narodne Republike Kine u Zagrebu Deng Ying, s kojom je razgovarao o mogućnostima unaprjeđenja međudržavne suradnje, posebice na području turizma.

Veleposlanica Ying je poručila kako Kina Hrvatsku doživljava kao prijateljsku zemlju, ali i kao turističku zemlju bogatu prirodnim resursima. Izrazila je zadovoljstvo što kineski turisti sve više dolaze u Hrvatsku, a pritom je naglasila kako oni, za razliku od europskih turista, koji većinom odlaze na putovanja u ljetnim mjesecima, na svoja putovanja odlaze i tijekom desetog mjeseca, a sve s ciljem obilaska što više zemalja. Kako je rekla, kineski turisti posjete čak četiri zemlje unutar 10 do 12 dana izdvojenih za putovanja.

Lorencin je najavio kako će u mjesecu travnju službeno posjetiti Kinu s ciljem unaprjeđenja suradnje na području turizma jer, kako je rekao, Hrvatska želi privući znatno veći broj kineskih turista.

– Posebno vodimo računa o definiranju konkretnih turističkih proizvoda, kako za ostale turiste tako i za kineske. Također, posebno nam je važno što kineski turisti destinacije posjećuju izvan glavnog dijela sezone te radimo na tome da, u suradnji s drugim destinacijama, kreiramo zajedničku ponudu kojom bi bili konkurentniji na kineskom tržištu – rekao je ministar.

 

Poslovni Puls

Pročitajte još

ODLUKOM VLADE Ovo su nove cijene goriva

Dulist

Hrvatska od 1. siječnja ponovno uvodi obavezno služenje vojnog roka

Dulist

Hrvatska prva u Europi po čistoći mora

Dulist