DuList IN

STIŽE STEM AUTO Prijavite se na besplatne radionice robotike!

stem auto najava

STEM auto u veljači 2017. godine putuje u Dalmaciju i održava besplatne radionice robotike za djecu.

Kako ističu organizatori, Croatian Makers, potaknuti uspjehom ljetnog STEM auto projekta odlučili su napraviti i ‘zimski ciklus’ koji bi od idućeg tjedna treba krenuti iz Cavtata.

-U veljači će naši instruktori putovati po Dalmaciji, prvenstveno otocima, i održavati inicijalne radionice robotike na mBot robotima na kojima se održava Croatian Makers liga. Zainteresirani nastavnici i mentori trebaju jedino okupiti djecu i osigurati prostor gdje će se održavati radionica jer instruktori donose svu opremu i sve potrebno sa sobom. Radionice su besplatne za sudionike i organizatore – navode organizatori.
Inače, STEM auto je prvenstveno namijenjen manjim mjestima čije ustanove do sada nisu sudjelovale u Croatian Makres ligi.

-U manje razvijenim područjima nastavnici i drugi mentori često smatraju da nemaju kompetencije ili mogućnosti rada s djecom na robotici i programiranju, no mi želimo ukazati na suprotno. Vrlo je jednostavno ući u svijet STEM-a, a djeci i vrlo zanimljivo. Radionice su namijenjene prvenstveno osnovnoškolskom uzrastu i traju otprilike dva sata (s pripremom opreme), a broj sudionika nije ograničen – navode organizatori, a svi zainteresirani mogu detalje potražiti ovdje, ili se javiti na broj mobitela 098 358 190.

Pročitajte još

Dođite u Slano na ‘Wine & Fish Street Food Night’!

Dulist

Paul Oakenfold stigao je u Dubrovnik!

Dulist

IZAŠAO JE TRAILER Pogledajte kako su Kupari i Trsteno izgledali u filma ‘Lee’

Dulist