Aktualno

STIŽE JAKO JUGO Meteoalarm izdao žuto upozorenje za dubrovačko područje

jugo31

Meteoalarm je izdao žuto upozorenje za dubrovačko područje zbog jakog juga koje će biti na snazi u popodnevnim te večernjim satima. Prema prognozi, očekuje se mjestimice jako jugo sa srednjom brzinom vjetra većom od 40 km/h.

-Budite na oprezu zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom – stoji u upozorenju Meteoalarma.

Prema prognozi DHMZ-a, na jugu Jadrana subota će proći uz umjereno, mjestimice moguće i jako jugo. Oblaka će biti dosta, no bit će i i sunčanih razdoblja. Vjerojatnost za kišu je vrlo mala. Temperatura zraka danju od 16 do 20 °C.”

Od nedjelje promjenjivije…

-U nedjelju kiša u većini krajeva, najprije u područjima uz Jadran, zatim prema kraju dana i u sjevernim područjima. Uz južni vjetar temperatura će zraka još biti relativno visoka. Od ponedjeljka ipak niže vrijednosti, prolazno uz sjeverni vjetar. Zadržat će se pritom promjenjivo s povremenom kišom. Kiša idućih dana i na Jadranu, mjestimice moguće i veća količina, u nedjelju i ponedjeljak i uz grmljavinu. Puhat će jugo i jugozapadnjak, u ponedjeljak prolazno sjeverozapadnjak, a temperatura zraka bit će još podjednaka kao za vikend – prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Pročitajte još

SUZE, TUGA I BOL PRED SUDOM Obitelj u tišini na prosvjedu tražila pravdu za Katu i Stipu

Dulist

Dubrovnik i Sanya jačaju suradnju: Skulptura “Sveti Vlaho i Grad” predana gradonačelniku Sanye

Dulist

Požar kod Orebića brzom intervencijom vatrogasaca stavljen pod kontrolu

Dulist