Aktualno

STIŽE JAKA BURA Od petka značajno podignuti indeksi opasnosti od požara

pozar konavle gabrili 3

Iako posljednja dva dana povremeno puše umjerena bura, a lokalno ima i pojačane udare, jačanje vjetra očekuje se krajem ovog tjedna. Naime, sljedeća dva dana bit će natprosječno toplo, a u četvrtak i petak u dijelovima Dalmatinske zagore temperature mogu porasti do oko vrlo vrućih 38°C. Uz obalu i na otocima temperature će mjestimice dosezati 35°C, piše Dalmacija danas.

U petak će preko nas proći oslabljena hladna fronta, no njenim prolaskom ojačat će bura koja najjača biti podno Velebita. Samo se tamo očekuju olujni udari tijekom petka i subote, a drugdje će puhati umjerena bura s pokojim jakim udarima. Bura u početku neće donijeti osvježenje, ali se jedva primjetan pad temperature očekuje od subote. Od nedjelje će noći biti znatno ugodnije.

Prema EFFIS prognozi opasnosti od požara, upravo će u petak znatno porasti indeks opasnosti od požara na cijelom Jadranu, pa tako i u Dalmaciji. Relativno suho razdoblje iza nas i vjetrovitije vrijeme značajno će dignuti spomenute indekse. Indeks opasnosti od požara za petak Smirivanje vjetra očekuje se u nedjelju. Već za ove dane DHMZ također predviđa visok indeks opasnosti od požara u dijelovima Dalmacije.

Više pročitajte ovdje.

Foto: Ilustracija

 

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist