DuList IN

STIŽE GOOD FOOD Pripremite se za dva tjedna jedinstvene gastronomske avanture!

Dubrovacka trpeza

Dubrovačka jesen ove godine donosi pravo gastronomsko slavlje – Good Food Festival vraća se u svom jedanaestom izdanju, od 7. do 20. listopada 2024., s programom koji će oduševiti sve gurmane i ljubitelje dobre hrane i pića! Pripremite se za dva tjedna vrhunskih okusa, kreativnih radionica, večera s poznatim chefovima, glazbe uživo i niza jedinstvenih doživljaja na najljepšim lokacijama Dubrovnika i okolice.

Evo što vas sve očekuje.

Večera s Hrvojem Zirojevićem
Zvijezda festivala je ekskluzivna večera s poznatim chefom Hrvojem Zirojevićem, koja će se održati 12. listopada u Restoranu Dubrovnik. Ovaj vrhunski chef pripremit će posebno kreirane delicije uz pratnju glazbe uživo koju izvodi Zrinka Marinović. Savršena večer za one koji žele uživati u vrhunskoj hrani i atmosferi!

Divlja gozba na Lopudu
Ako volite avanturu i prirodu, nikako ne propustite Divlju gozbu s Dinom Galvagnom na prekrasnom otoku Lopudu 13. listopada, u restoranu Mandrač. Uživajte u autentičnim okusima prirode dok vas kroz radionicu sakupljanja hrane vode Katija Živković i Jadranka Ničetić. Uz to, glazbenu kulisu pružit će Pero Škobelj, što će cijeli doživljaj učiniti još čarobnijim.

Istarske delicije u Dubrovniku
Ljubitelji istarske kuhinje neće htjeti propustiti posebnu večeru u Hotelu Kazbek 10. listopada, gdje će chef Floriana Ružić iz San Rocco Heritage Hotela i Gourmet Restorana pripremiti najbolje od istarskih specijaliteta. Ova jedinstvena večer donosi okus Istre u srce Dubrovnika – savršeno za gurmane koji vole otkrivati nove okuse.

Otok Lokrum – Vinokušnja i piknik
Ljubitelji vina i prirode doći će na svoje na otoku Lokrum 13. listopada, gdje vas očekuje šetnja maslinikom uz kušanje prirodnih vina. Piknik s pogledom na predivnu prirodu Lokruma upotpunit će ovaj nezaboravni dan.

FOODravanje – Street Food Festival u Lazaretima
Od 10. do 13. listopada, Lazareti će postati mjesto na kojem ćete moći uživati u najboljim street food delicijama uz koncerte popularnih izvođača. Očekuju vas Opća opasnost, Atomsko sklonište, Crvena jabuka i Dino Dvornik Tribute Band. Prava poslastica za ljubitelje ulične hrane i dobre svirke!

Weekend at DBC (Dubrovačka pivovara)
Za one koji vole craft pivo, od 18. do 20. listopada održat će se vikend u Dubrovačkoj pivovari s bogatim programom. Uživajte u street foodu, glazbi uživo i, naravno, vrhunskom pivu u jedinstvenom ambijentu pivovare.

Večera ‘Na letu iz Pekinga za Rim’
Ljubitelji vegetarijanske i egzotične kuhinje mogu rezervirati svoje mjesto na posebnoj večeri ‘Na letu iz Pekinga za Rim’, koja će se održati 19. listopada u restoranu Urban & Veggie. Uživajte u kreativnim kombinacijama okusa Istoka i Zapada u inovativnom veganskom meniju koji će vas povesti na putovanje kroz svjetske kuhinje.

Radionice i gastro edukacije
Good Food Festival i ove godine donosi niz zanimljivih radionica, a posebno se ističu one u organizaciji udruge Deša i RCK Dubrovnik. Učite kako pripremiti tjesteninu od rogača, primorske torte, eklere s okusom tradicije i još mnogo toga! Posjetite i HoneyDu Cosmetics i Medardo pogone, te saznajte kako nastaju kozmetika i delicije na bazi meda.

Tjedan restorana – promotivni meniji u 53 restorana
Odaberite svoj omiljeni restoran i uživajte u posebnim promotivnim menijima u restoranima puna dva tjedna! Čak 53 restorana diljem Dubrovnika, Župe i Konavala nude najbolja jela po pristupačnim cijenama. Savršena prilika da isprobate nešto novo ili uživate u omiljenim jelima po promotivnim cijenama.

Dubrovačka trpeza – humanitarni finale festivala
Veliko finale festivala bit će tradicionalna Dubrovačka trpeza na Stradunu, koja će se održati 19. listopada. Ovaj događaj je tradicionalno humanitarnog karaktera. Ne propustite priliku kušati specijalitete dubrovačkih restorana na jedinstvenoj gastro trpezi u srcu Grada.

Program PLUS! Tijekom festivala očekuju vas i vinokušnje, sajmovi domaćih proizvoda, doručci i slatki programi, koji će dodatno obogatiti ovu gastro manifestaciju.

-Pridružite nam se na Good Food Festivalu 2024. i otkrijte zašto je Dubrovnik prava destinacija za ljubitelje vrhunske hrane, vina i dobre atmosfere! – pozivaju iz Turističke zajendice grada Dubrovnika.

Detaljan program pogledajte ovdje.

good food plakat najava

Pročitajte još

HUMANITARNI KONCERT U ZAGREBU Jusići pjevaju Jusića

Dulist

Pogledajte što vas očekuje u novom kino tjednu

Dulist

[FOTO] 10 godina Andrea Zvono boutique-a i 15 godina od početka modne priče

Dulist