Hrvatska

STIŽE ČAK 200 SUDIONIKA Dubrovnik uskoro središte ekonomije, menadžmenta i poduzetništva!

OFEL Dubrovnik Ekonomija 1

Četvrtu godinu zaredom konferencija OFEL postaje središte znanstvene misli iz područja ekonomije, menadžmenta i poduzetništva.

Ovogodišnje izdanje međunarodne znanstvene konferencije okupit će 200 istaknutih znanstvenika i stručnjaka iz čak 24 države. OFEL 2016 održava se u Dubrovniku 15. i 16. travnja na temu „New Governance for Value Creation: Towards Stakeholding and Participation“, a domaćin konferencije je Odsjek za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku. Od ove godine suorganizator programa ovog najvećeg regionalnog znanstvenog okupljanja je Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment, pa će se tako između 107 izloženih radova pronaći i oni iz područja komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću.

Ključni govornik ovogodišnje konferencije jest prof. dr. sc. Alessandro Zattoni sa Slobodnog međunarodnog sveučilišta društvenih znanosti Guido Carli (tal. LUISS – Libera Università Internazionale degli Studi Sociali Guido Carli). Glavni interes istraživanja višestruko nagrađivanog talijanskog znanstvenika i konzultanta brojnih kompanija je korporativno upravljanje, strateško pozicioniranje i poslovno planiranje, a u okviru svoga predavanja prof. dr. sc. Zattoni osvrnut će se na poticanje učinkovitog stvaranja vrijednosti i njezine ravnomjerne distribucije.
Uz istaknute uzvanike iz Ureda predsjednice Republike Hrvatske, županije Dubrovačko-neretvanske i medija, otvorenju konferencije prisustvovat će i prof. dr. sc. Danijela Miloš Sprčić, priznata stručnjakinja iz područja financijske analize i upravljanja rizicima. Njezin rad „Perspektive razvoja hrvatskog tržišta korporacijskih obveznica“ nagrađen je znanstvenim nagradama „Prof. dr. Marijan Hanžeković“ i „Nagradom Mijo Mirković“ za 2004. godinu. Također, stručna je suradnica i analitičarka na mnogobrojnim projektima te je članica uređivačkog odbora priznatog međunarodnog znanstvenog časopisa Journal of Finance and Investment Analysis.

Paletu jakih pokrovitelja i partnera OFEL-a čine predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta na čelu s ministrom dr. sc. Predragom Šustarom, poslovni tjednik Lider, HEP, Hrvatska udruga članova nadzornih i upravnih odbora te Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment i Sveučilište u Dubrovniku kao domaćin konferencije. Posebni znanstveni partner konferencije je i European Journal of Economics and Management (EJEM), priznati znanstveni časopis ekonomije i menadžmenta na razini Europe, a pokretači ove znanstvene inicijative su Centar za istraživanje i razvoj upravljanja (CIRU) i Akademske mreže korporativnog upravljanja u jugoistočnoj Europi (SEE CGAN), jedno od najutjecajnijih udruženja znanstvenika i praktičara u vođenju i upravljanju organizacijama i poduzećima jugoistočne Europe.

Pročitajte još

ODLUKOM VLADE Ovo su nove cijene goriva

Dulist

Hrvatska od 1. siječnja ponovno uvodi obavezno služenje vojnog roka

Dulist

Hrvatska prva u Europi po čistoći mora

Dulist