Zanimljivosti

Stanovnici Bosanke: Ako nam ne prošire put blokirat ćemo magistralu usred sezone!’

bosanka009

Ako Grad Dubrovnik konačno ne pokrene projekt proširenja puta za Bosanku spremni smo blokirati Jadransku magistralu usred sezone! – upozoravaju ogorčeni članovi Mjesnog odbora Bosanka i predstavnici Udruge Bosanka, razočarani dugogodišnjim lošim odnosom gradskih vlasti prema tom dijelu grada.

– Svim civiliziranim metodama smo se pokušali za to izboriti. Napravili smo procjenu da bi projekt koštao oko 130.000 kuna. Gradonačelnik je bio na Bosanci prije izbora i obećao nam osigurati sredstva. Napravili smo troškovnik, ali dalje od toga se nije pomaklo. Što je potrebno napraviti da bi dobili normalnu dvotračnu cestu širine šest metara? – pita se Kristo Martinović iz udruge Bosanka. Pred sebe na stol stavlja hrpu papira, zahtjeva, molbi gradskim službama. Ističe, sve je bilo uzalud.

Zavaravaju nas!

– Tražili smo sastanak, i sa Šuicom i s Vlahušićem. Rekli su nam da pričekamo da se put uvrsti u GUP, pa da pričekamo projekt golf i tako deset godina. U drugom mandatu Dubravke Šuice zaustavio se promet cestom, krenulo se u projekt, ali… Bager je stajao deset dana, napravio tri metra proširenja, a većinu vremena stajao pokvaren. Čitavo vrijeme su nas zavaravali, ali više ne možemo čekati – objašnjava Martinović te ističe:

– Problem je nastao kad su u grad počeli dolaziti cruiseri. Na Srđ dođu stotine taksija koji gore vode goste. Dođu i drugi stranci koje zanima Srđ, na kraju dođemo mi i nastane kaos. U špici sezone putem zna dnevno proći i preko petsto vozila – govori Martinović.

– To je put iz vremena Dubrovačke Republike kojim su karavane iz Hercegovine od 15. stoljeća dolazile u Dubrovnik. Godine 1982. rađena je petlja i bio je zatvoren put Jadranskom magistralom. To nam je bila jedinstvena prilika da to iskoristimo i spojimo put od prve okuke do magistrale. Sami smo nalili potporni zid, ali nije bilo asfaltirano, već smo napravili dvije staze od betona. Ali od tada do danas više nitko ništa nije poduzeo. Ni taknuli nisu! – ističe Kristo Martinović, dok Zdravko Miloslavić iz Mjesnog odbora Bosanka dodaje kako se put tek tu i tamo pokosi ‘kad ima doći neki političar’. Što još kažu stanovnici Bosanke pročitajte u novom broju DuLista koji je od ove srijede na kioscima.

Pročitajte još

(FOTO) LJETO U ZAVIČAJNOM MUZEJU KONAVALA Likovne radionice ‘Kreativna ura’

Dulist

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist