AktualnoCrna kronika

STANJE NA POŽARIŠTIMA Javlja Hrvatska vatrogasna zajednica

Pozar Tucepi Podgora foto Ivan Huljev 3

Uz aktivne požare na području Skradina i Tučepa s kojima se vatrogasci bore od jučer, u popodnevnim satima su izbili požari na području Marina – Vrsine (Splitsko-dalmatinska županija) i kod Pakoštana (Zadarska županija), javljaju iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Požar na području Radašinovci-Pakoštane, koji je izbio u popodnevnim satima, još je aktivan. Kako se radi o teško pristupačnom terenu, vatrogasci nadziru područje i sprečavaju širenje požara prema objektima.

– Cijelo vrijeme aktivno odbijamo požar od obližnjih naselja i objekti nisu ugroženi. Na požaru je angažirano 49 vatrogasaca s 19 vozila iz VZŽ Zadarske koji će ostati na terenu cijelu noć – rekao je zapovjednik VZŽ Zadarske Matej Rudić.

Požar na području Marina – Vrsine gase vatrogasci šireg trogirskog područja i okolnih operativnih područja Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije. Iz zraka su do noći djelovali po jedan Canadair i Airtractor. Naselja nisu ugrožena.

I dalje su aktivni veliki požari kod Skradina i Tučepa. Nepovoljan vjetar kao i velika površina doveli su do ponovne aktivacije oba požarišta.

– Na obje lokacije spremamo se na obranu objekata, posebno na području Podgore. Uz lokalne vatrogasce koji su već raspoređeni, spremni smo uvesti i nove snage, oko 150 vatrogasaca koje dolaze iz kontinentalnih županija. Čeka nas duga noć, ali sam siguran da će vatrogasci napraviti sve što im je u moći kako bi pomogli stanovništvu i obranili naselja – rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Prema zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika na požarišta u Dalmaciju su upućene izvanredne vatrogasne dislokacije iz Osječko-baranjske, Ličko-senjske, Koprivničko-križevačke, Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Sisačko-moslavačke županije. Na terenu su također vatrogasci iz Grada Zagreba i Karlovačke županije. Na ispomoć kolegama u Splitsko-dalmatinskoj županiji krenuli su i pripadnici Intervencijske vatrogasne postrojbe Dubrovnik Hrvatske vatrogasne zajednice.

Foto: HVZ/Ivan Huljev

Pročitajte još

U PLAMENU BRDO IZNAD TROGIRA Vatrogasci iz Dubrovnika krenuli na ispomoć

Dulist

Otkriven uzrok požara kod Tučepa

Dulist

Milanović se oglasio o otkazivanju vojne vježbe južno od Dubrovnika

Dulist