Grad

Stanica za južne kulture konačno seli, Vlahušić odobrio isplatu 1,69 milijuna kuna za Studentski dom

burum vlahusic sveuciliste studentski dom 120117 1

Rektor Sveučilišta u Dubrovniku Nikša Burum i tehnički gradonačelnik Andro Vlahušić iskazali su u četvrtak zadovoljstvo potpisivanjem ugovora za nultu fazu radova na Studentskom domu vrijednom 185 milijuna kuna, za koju je u srijedu Grad Dubrovnik Sveučilištu donirao 1,69 milijuna kuna.
– Nulta faza radova je izmještanje Zavoda za mediteranske kulture iz Dubrovnika u Čibaču u Župi dubrovačkoj. To će nam biti uvjet za izgradnju doma, procedura se odužila nešto više nego što je trebala, ali neće nam se poremetiti rokovi gradnje –  rekao je Burum.
Vlahušić je napomenuo kako Grad u posljednjih deset godina podupirao projekt Studentskog doma, te kako se nada da će ovaj projekt biti spreman za upisnu sezonu akademske godine 2018./2019. godine.
Voditelj projekta izgradnje Studentskog doma Marko Potrebica rekao je kako je ovaj bitan projekt prepoznat izvan okvira politike.
– Uvijek smo se ovdje držali za isti štap. Zadovoljstvo nam je što smo ušli u završnu fazu projekta i da će 503 ležaja biti na raspolaganju studentima u roku. Tijekom 2017. godine očekuje nas nekih 11 milijuna kuna investicije i nadamo se da ćemo to sve realizirati – rekao je Potrebica.
Upitan zašto je na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća krajem prosinca 2016. godine rekao kako je potpisivanje ovog ugovora protuzakonito, Vlahušić je odgovorio kako su tada ”nedostajale preradnje”.
– Završene su predradnje koje tada nisu bile gotove, završen je natječaj za izvođača radova – rekao je Vlahušić za ugovor koji je potpisan još 28. prosinca, a isplaćen jučer. Potrebica je dodao kako je bila riječ o nesporazumu jer su pokrenuti postupci koji nisu mogli biti završeni bez osiguranih sredstava.
– Bilo je razlika u tumačenju pravnih službi. Gradonačelnik je pročitao prijedlog ugovora i vjerujem da je bila riječ samo o nesporazumu – rekao je on.
Prema projektu Studentski dom u Dubrovniku imat će četiri kata i 254 sobe s 503 postelje.
Prednost pri dobivanju prava na dom imat će studenti lošijeg socijalnog položaja. Početak izgradnje očekuje se tijekom ove godine, a otvaranje uoči akademske godine 2018./2019. godine. Cijena izgradnje je nešto više od 185 milijuna kuna, od čega je 150 milijuna kuna iz fondova EU, Grad Dubrovnik sufinancira projekt s 30 milijuna kuna, a Dubrovačko-neretvanska županija s tri milijuna kuna te nešto više od milijun kuna sredstava je Sveučilišta u Dubrovniku.
Inače, potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 150.9 milijuna kuna za projekt ”Kompleks studentskoga doma Sveučilišta u Dubrovniku” između Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Središnje agencije za financiranje i Sveučilišta u Dubrovniku u srpnju prošle godine nije nazočio nitko od predstavnika Grada Dubrovnika. Na upit zašto, Vlahušić je danas odgovorio kako ”ne zna”.

Pročitajte još

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist