Crna kronika

Srušio se helikopter Vlaha Marića

maric1

Helikopter Dubrovčanina Vlaha Marić tijekom popodnevnih sati petka iz još neutvrđenih razloga prisilno je sletio pokraj autoceste A1, kraj čvora Prgomet. U njemu je uz pilota bilo još troje putnika, a na sreću nema ozlijeđenih.

Rije je o helikopteru Robinson 44, u vlasništvu Marićeve tvrtke Helimax, koji je znatno oštećen, dok će pilot, pišu mediji, biti ispitan i alkotestiran. Prema riječima pilota, pišu 24 sata, u trenutku prisilnog slijetanja motor je radio smanjenom brzinom, no očevidom će se utvrditi točne okolnosti.

Zbog tehničkih poteškoća s letjelicom pilot je morao spustiti helikopter na šljunčano proširenje kraj naplatnih kućica.

U helikopteru su bili tamburaši koji su krenuli posjetiti restoran Macolu u Korenici gdje je večera zabava.

Kako navode iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture kontrola zračne plovidbe je odmah po nestanku helikoptera s radarskog ekrana izvijestila Agenciju za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova, OKC MUP-a i Centar 112.

– Tri putnika i pilot nisu ozlijeđeni, nakon nesreće svi su sigurno napustili helikopter. Od posljedica udara došlo je do znatnog oštećenja na helikopteru. Nakon dojave, na mjesto nesreće odmah su došli Hitna i vatrogasna služba te policija koja osigurava mjesto nesreće do dolaska istražitelja za zrakoplovne nesreće. Očevid će se obaviti sutra, nakon čega će se rastaviti helikopter i otpremiti u hangar pod nadzorom radi daljnje ekspertize do utvrđivanja uzroka ove nesreće – priopćili su iz Ministarstva.
 

Pročitajte još

Četvorica pijanih muškaraca potukla se u ugostiteljskom objektu u Gradu

Dulist

PRONAĐENA DROGA Speed, kokain, marihuana, ali i pištolj

Dulist

Alkoholizirani vozač pretjecao u zavoju, kažnjen s više od 1600 eura!

Dulist