Kultura

Sretan Ti Vlahov rođendan Cavtate

Epidaurus1

Kuća Vlaha Bukovca sijala je u svim duginim bojama u petak 4.lipnja 2014. I ne samo da je sijala osvijetljena za ovu prigodu specijalno probranim osvjetljenjem,a u organizaciji Epidaurus festivala, iz kuće Vlaha Bukovca širili su se zvuci probrane riječi i najfinije glazbe, radosti zajedništva, glazbene virtuoznosti, smjeha i osmjeha.
Epidaurus festival u suradnji s Kućom Bukovac poklonili su nam za rođendan Vlaha Bukovca predavanje dr.sc.Rozane Vojvoda „Bukovčeve malene kolegice“ i koncert Ansambla Brevis iz Kalingrada-Rusija. Osobito me se dojmilo što je dr.sc. Vojvoda na kraju svog zanimljivog i sadržajnog predavanja o Vlahu Bukovcu i njegovim kćerima pozvala i Bukovčeve sugrađane da s publikom podijele malo znane detalje iz života ovog velikog umjetnika i njegovih kćeri.
Uslijedio je jednosatni koncert mladih umjetnika iz Rusije, starosti između 8 i 14 godina, kojima se, kako su primjetile dugogodišnje profesorice glazbe iz Umjetničke škole Luke Sorkočevića, nije potkrala niti jedna jedina greška,unatoč zahtijevnom i obilnom programu. Za slatko rođendansko čašćavanje pobrinuli su se prijatelji i sponzori festivala Epidaurus i sve iznenadili svojom umješnošću. Tako je profesorica klavira Marija Kordić Pobran sve oduševila svojim čokoladnim pralinama u oblicima slikarske palete, ptičica, zvjezdica, riba, pahuljica, gitara, klavira… koji su svojim okusom bili ravni svom besprijekornom izgledu. Čokoladne torte iz slastičarnice Pupica i padišpanj kojeg je i Vlaho Bukovac najviše volio uokvirile su slatki rođendanski ugođaj, a zadovoljna lica posjetitelja potvrdila su da smo svi mi na rođendan Vlaha Bukovca dobili pregršt neočekivanih, a doista finih i nezaboravnih poklona.
Zaboraviti spomenuti kustosice muzeja Kuće Bukovac bilo bi u najmanju ruku neprimjereno jer upravo Heleni i Luciji možemo čestitati na gostoljubivoj i prisnoj atmosferi koja vlada u ovom muzeju.
Radujući se unaprijed svim budućim događanjima vezanim za muzej Kuća Bukovac i Epidaurus festival, svima od srca čestitam.

Ivana Penjak Kasavica

Pročitajte još

PERFORMANCE NA STRADUNU Dubrovniku i mojoj majci! Ne, nije Slaven Tolj!

Dulist

Violinski virtuoz Dan Zhu ponovno u Gradu

Dulist

DRUGI VIKEND EPIDAURUS FESTIVALA Od mladih talenata do posveta ženama

Dulist