Zanimljivosti

Sretan rođendan našem violončelistu Luki Šuliću!

luka sulic

Iako je rođen u Mariboru proslavljeni violončelist Luka Šulić, koji je zajedno sa Stjepanom Hauserom u duu ‘2Cellos’ na samom početku 2011. obradom poznatog hita Michaela Jacksona ‘Smooth Criminal’ doslovno preko noći zaludio svijet, neraskidivo je vezan za Dubrovnik. Naime, dok mu je majka Slovenka, otac Božo je Dubrovčanin. Luka je tako ljeta provodio u obiteljskoj kući u Pilama gdje je gledajući kroz prozor Lovrjenac i plažu koja nosi naziv njegove obitelji, Šulić, proveo sate vježbajući. Ono malo vremena što je imao koristio je uživajući u kupanju i druženju sa svojim prijateljima Pilarima.
Glazbeni talent krasi većinu članova obitelji Šulić već generacijama. Lukin otac, tetka, sestra… također sviraju. Ali ono što je Luka postigao zaista je nešto neviđeno. Naravno iza golemog uspjeha stoji isto tako golemi trud i odricanje. Luka je violončelo počeo svirati od svoje pete godine. Glazbeno obrazovanje je stjecao u rodnom Mariboru, potom na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Valtera Dešpalja, a školovanje je nastavio u Beču, potom na Kraljevskoj muzičkoj akademiji u Londonu.
Luka redovno nastupa i na Dubrovačkim ljetnim igrama, a s obitelji, suprugom Tamarom i čak četvero djece, svako ljeto uživa u Gradu.
Luki želimo sretan rođendan!

Pročitajte još

[FOTO] Polaznici radionica STEM ljeta u ZTK postali logički graditelji

Dulist

SREDNJI VIJEK ili TUPOST Ima li u apartmanima u Gradu tople vode?

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1837. Rođen znameniti političar Pero Čingrija

Dulist