Zanimljivosti

Sretan rođendan našem kiparu Josipu Ivanoviću!

josip ivanovic naslovna 1

Nema umjetnika kojega Grad, njegove ljepote i simboli, nisu inspirirali. U cijelom tom ‘moru’ umjetničkih ostvarenja u najmanju ruku nije lako iznjedriti prepoznatljiva djela koja će se izdvojiti od ostalih. Motiv našeg parca i zaštitnika svetog Vlaha jedan je od najčešćih, a za Ivanovićevog nema tko ne zna. Naravno to je tek djelić rada našeg akademskog kipara Josipa Ivanovića koji je poznat i po posebnom načinu modeliranja ženskih aktova i uopće specifičnoj tehnici izrade skulptura, mrvljenim staklom i umjetnom smolom, nerijetko s dodatkom boja.
Josip Ivanović rođen je 17. srpnja 1961. godine u Sarajevu. Nakon što je stekao diplomu na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu 1988. godine dolazi u Dubrovnik gdje živi i stvara. Izlagao je na pedesetak što samostalnih što skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu, dobitnik je i brojnih nagrada i priznanja za svoj rad. Vrijedi svakako istaknuti njegov rad na obnovi crkve svetog Vlaha nakon srpskocrnogorskog napada na Dubrovnik.
Ivanović danas slavi 63 godine života. Ekipa DuLista umjetniku želi sretan rođendan i još puno ljeta u zdravlju i snazi, ispunjenih stvaralaštvom i radošću na kreativnom i privatnom polju!

Foto: Josip Ivanović/Facebook

Pročitajte još

More u Hrvatskoj postiglo rekordnu temperaturu od 29,7 stupnjeva

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1806. U rodnom Dubrovniku umro prosvjetiteljski pisac Tomo Bassegli

Dulist

Goran Milić oduševljen cijenama u kafiću u Slanome

Dulist