Zanimljivosti

SREDNJI VIJEK ili TUPOST Ima li u apartmanima u Gradu tople vode?

grad
default

Na Facebook stranici The Budget Savvy Travelers, pokrenula se velika rasprava o tome ima li u dubrovačkim apartmanima unutar zidina tople vode. Naime, prenesena je recenzija nekog našeg navodnog gosta, koji je odsjeo u sobi unutar povijesne jezgre u kojoj ga je dočekao samo umivaonik s hladnom vodom!
-Što je ovo, Srednji vijek? Skoro sam očekivao da će reći: “A za dodatni srebrnjak možete dobiti i noćnu posudu!” – ističe se u objavi na ovom blogu za putovanja uz dodatak: Mislim, ozbiljno! Odsjedate u Gradu, a ne na audiciji za ulogu u ‘Igri prijestolja’! Što slijedi?’
-Kakva je ovo srednjovjekovna tortura? Kao da su rekli: ‘Čestitamo! Osvojili ste putovanje natrag u srednji vijek! Iskusite autentičan osjećaj hladnog umivanja u dvorcu.’ Plaćate za odmor, a ne za povijesnu rekonstrukciju mračnog doba – istaknuto je dalje u objavi koja je izazvala veliku raspravu.
I dok jedni smatraju kako se prije bukiranja bilo kakvog smještaja treba domaćinu postaviti brojna pitanja, a ne samo pogledati slike, drugi su pak mišljenja kako bi se trebalo više uložiti u smještaj.
Javili su se i oni kojima se to isto dogodilo u njihovom smještaju.
-To se dogodilo kod mene doma. Gosti su me pitali zašto nema tople vode. Nisu znali kako okrenuti slavinu lijevo ili desno – istaknula je jedna komentatorica, a na nju se nadovezala druga sa sličnim iskustvom: ‘Isti slučaj dogodio se i meni, dva puta. Jednom nisu znali u kojem smjeru treba okrenuti slavinu da bi dobili toplu vodu. Drugi put su isključili bojler (iako iznad njega stoji znak da se ne smije isključivati). Onda su se žalili na nedostatak tople vode.’
-Trebao je pitati vlasnika… Siguran sam da nije razumio kako funkcionira slavina – dodao je još jedan komentator.
Neki pak smatraju kako je cijela priča izmišljena samo kako bi se privukla pažnja.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1837. Rođen znameniti političar Pero Čingrija

Dulist

U ‘Oluji’ uživao i Rade Šerbedžija sa suprugom

Dulist

KONAVOSKA VJERIDBA ‘Što su riječi, to je šala mala, a kad je prsten, tad je vjera prava!’

Dulist