Politika

Srđevci: Župane, kad odgovorite na naše pitanje, jedino što morate učiniti je podnijeti ostavku!

marko giljaca igra sain kovacevic 1

Župane Dobroslaviću, jeste li pred vijećnike Dubrovačko – neretvanske županije na glasanje poslali zaključak u kojem se kao izvor financiranja navodi ugovor koji je raskinut, a vi ste tu informaciji vijećnicima sakrili?
To je jedino pitanje na koje je su župan Dobroslavić i Ivo Kaštelan trebali odgovoriti. To su činjenice koja ih inkriminiraju i zbog koje bi trebali podnijeti ostavku – napisali su u priopćenju ‘Srđevci’.

-Da, ponovimo – župan je pred vijećnike poslao falsificirani službeni akt, obmanuo ih o izvorima financiranja i u službeni financijski plan za 2022. unio sredstva u kojima se poziva na konkretan ugovor koji je raskinut.
S obzirom na to da ni on, niti predlagač Financijskog plana ŽUC-a, Ivo Kaštelan nisu spremni makar reći “pogriješili smo”, a kamoli razmisliti o posljedicama koje bi trebali snositi zbog prevare, odlučili su nam pričati priče o “hvalevrijednom projektu” i “ugovoru koji će se potpisati”. Mi u kupe, oni u špade! Kao kad u školi đaka pitaš jedno, a on odgovara samo ono što (eventualno) zna, bez obzira što to nema veze s pitanjem Doduše, nismo ni očekivali ništa drugo od HDZ-a. Skretanje pozornosti s merituma i stvaranje novih priča, jedini je način na koji znaju odgovoriti na cijeli niz afera koje metastaziraju diljem Hrvatske, na svim razinama vlasti. Zbog toga smo sasvim otvoreno i jasno na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji najavili pravne radnje koje ćemo poduzeti u nadi da će pravosuđe biti brzo i efikasno – rekli su.

-Naime, riječ je o ljudima koji obnašaju najviše dužnosti na jugu Hrvatske i u stanju su ponoviti djelo. Osim toga, pitamo se kako mi poslije ovoga možemo uopće raditi u Županijskoj skupštini. Naime, nakon ovoga svaki je navod u svakoj točki koja dođe na Županijsku skupštinu upitan. I ponavljamo još jednom, župane, kad odgovorite na naše pitanje, znate i sami da jedino ispravno što potom morate učiniti je – podnijeti ostavku – zaključili su.

Pročitajte još

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist