Aktualno

SRĐEVCI VLAHUŠIĆU Radi se o obrazu nas građana. Odstupite!

gradsko vijece vlahusic3 11

Kandidacijska lista grupe birača ‘Srđ je Grad’ uputila je priopćenje za javnost s osvrtom na nalaz Državnog ureda za reviziju u pogledu Lazareta i Revelina.

‘Kao što smo već više puta putem medija tražili da gradonačelnik Andro Vlahušić odstupi s položaja gradonačelnika zbog iznimnih nesposobnosti u vođenju Grada Dubrovnika i stvaranja dugoročne štete od koje će se Dubrovnik godinama oporavljati, sada se ovim zahtjevima mogu pridružiti i nalazi Državnog ureda za reviziju vezano uz dvije stvari, a to su novi ugovor o zakupu Revelina kao i obnova Lazareta.

Afera Revelin
Nevjerojatno je da usprkos aktualnom procesu prema USKOK-ovoj optužnici u kojoj se gradonačelnika Vlahušića tereti za počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i za koju nakon postupka pred optužnim vijećem počinje glavna rasprava i donošenje presude, isti Vlahušić sklapa nezakoniti novi ugovor o zakupu u prosincu 2015. godine dotadašnjim zakupcem, tvrtkom ‘Afrika’ Lukše Frankovića.
Nalaz Državnog ureda za reviziju potvrđuje pisanje KLGB Srđ je Grad da je novi ugovor o zakupu mogao biti zaključen, odnosno produžen, samo za prostor koji je zakupnik koristio sukladno prethodnom ugovoru, a da je Grad, ukoliko je imao namjeru dati u zakup dodatni prostor, za navedeni prostor odnosno za razliku površine trebao provesti – javni natječaj.

Afera Lazareti
Čitavo ovo vrijeme javnosti je bilo posve bjelodano da postupak javne nabave vezano uz obnovu Lazareta nije bio proveden sukladno Zakonu o javnoj nabavi. No sada potvrda stiže i od Državne revizije koja potvrđuje da provođenje pregovaračkog postupka javne nabave bez prethodne objave za već izvedene radove nije u skladu s Zakonom o javnoj nabavi. U konačnici ukupna vrijednost izvedenih radova iznosi 31.870.945 kuna uz uključeni porez na dodanu vrijednost, ali na takav način da tri lađe od ukupno deset nisu uopće obnovljene. Premda je Grad Dubrovnik natječajem 2012. predviđao i ugovorio sanaciju svih deset lađa, a rekonstruirano je njih sedam – pokušalo se apliciranjem na sredstva fondova EU dobiti sredstva za dovršetak ovih triju lađa. Iako je ovo u javnosti bilo prikazivano kao dobra suradnja s europskim fondovima, zapravo se čitavo vrijeme nastojalo zataškati tragove nezakonito provedenog postupka javne nabave kao i sakriti od javnosti abnormalno povećanje troškova za necjelovitu obnovu.
U konačnici, čini se da bi DORH mogao vrlo lako otvoriti još jedan slučaj.

Obzirom da je KLGB Srđ je Grad i na prošlim prijevremenim izborima tvrdio da osobe koje su osuđene zbog zloporabe položaja i ovlasti, a obnašaju najviše lokalne pozicije, nemaju moralno pravo sebe smatrati dostojnima ove pozicije, kao i tada, tako i sada otvoreno vam u ime moralnih i poštenih građana Dubrovnika kažemo: gospodine Vlahušiću – odstupite!

KLGB Srđ je Grad’

Pročitajte još

Traži se odbjegla kokoš! Jeste li je vidjeli?

Dulist

PROMETNA NA RATCU Albanka puštena iz istražnog zatvora, obitelj traži pravdu za poginule Katu i Stipu!

Dulist

Policija danas pojačano nadzire vozače mopeda, motocikala, romobila…

Dulist