Politika

Srđevci o parkiranju: Hoće li netko snositi odgovornost?

Sjednica Gradskog vijeća 27. siječnja 2014.

Kandidacijska lista grupe birača ‘Srđ je Grad’ uputila je priopćenje za javnost povodom presude Visokog upravnog suda RH, kojim je ukinuta Odluka o organizaciji, načinu naplate i kontrole parkiranja u gradu Dubrovniku. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

„Visoki upravni sud Republike Hrvatske donio je presudu kojom se ukida Odluka o organizaciji, načinu naplate i kontrole parkiranja u gradu Dubrovniku i time je potvrdio ono o čemu smo u nekoliko navrata u posljednje vrijeme govorili.

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj 7. svibnja 2014. godine, kao što je vidljivo u videoprilogu, Igor Miošić upozorio je Gradsko vijeće da je navedena Odluka u više svojih članaka nezakonita pa je tako i posao koji vrši Sanitat d.o.o. nezakonit.

Sukladno tome, građani Dubrovnika već su nekoliko godina žrtve tog poslovanja. Na istoj je toj sjednici KLGB Srđ je Grad dala svoj prijedlog nove Odluke o organizaciji, načinu naplate i kontrole parkiranja u gradu Dubrovniku, koja je u skladu sa zakonskim propisima, a čijim se prihvaćanjem moglo spriječiti da Visoki Upravni sud prisili Gradsko vijeće da napiše i donese novu Odluku.

Međutim, do toga na toj sjednici Gradskog vijeća nažalost nije došlo, rasprava o tome odgođena je do sljedeće sjednice, a u međuvremenu je došlo došlo upravo do onoga što smo željeli i trebali izbjeći.

Podsjetimo, nakon našeg posljednjeg priopćenja za medije u kojem smo opetovano o ovome govorili, gospodin Dujmović za jedan lokalni portal izjavio je: „Odluka je valjana i na snazi, nema potrebe za prikupljanjem političkih bodova i ucjenama.“ Samo nekoliko tjedana kasnije Visoki upravni sud Republike Hrvatske presudio je suprotno.

Građani su dobili besplatan parking do sljedeće sjednice Gradskog vijeća. Zaslužili su jer je očito da im je on godinama nezakonito naplaćivan! Grad Dubrovnik platit će ceh zbog nedostatka volje i političke mudrosti da odlučuje pravovremeno, u skladu sa zakonom, uvažavajući pritom zajedničke interese građana Dubrovnika i Grada Dubrovnika. Treba li netko za to snositi odgovornost?”

Pročitajte još

Vlada je uoči izbora bila široke ruke, rastrošnost je došla na naplatu

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist