Aktualno

‘Srđ je Naš’ sutra ima prosvjednu akciju pred palačom Ranjina, traže brisanje golfa iz prostornih planova!

capor cerimagic presica srdj golf 110217 1

Inicijativa ”Srđ je naš” održat će u četvrtak u 11:55 akciju pod nazivom ”5 do 12 za Srđ”, ispred palače Ranjina u Dubrovniku gdje je sjedište Županije dubrovačko-neretvanske, javljaju u srijedu iz te inicijative.
– Akciju organiziramo povodom četiri godine od završetka uspješnog prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma o projektu na Srđu. Smatramo obvezom Županije dubrovačko-neretvanske da provede aktualne izmjene županijskog prostornog plana u skladu s voljom građana i sudskim presudama – napominje se u pozivu kojeg potpisuje koordinator inicijative ”Srđ je naš” Đuro Capor.
Inače, inicijativa ”Srđ je naš” i ”Zelena akcija” su u subotu pozvali župana na brisanje projekta golfa iz prostornih planova nakon što je Upravni sud u Splitu u petak poništio lokacijsku dozvolu za taj projekt.
Pravnik Zelene akcije Enes Ćerimagić rekao je kako su se tom sudskom odlukom stekli svi uvjeti za izbjegavanje bilo kakve odštete investitoru.
– Svim ovim sudskim odlukama osiguralo se izbjegavanje bilo kakve moguće odštete investitoru, a sada je na redu župan Nikola Dobroslavić. Trenutno su u proceduri izmjene i dopune prostornog plana Dubrovačko-neretvanske županije i tražimo da se u njima ovaj projekt izbriše jer bi sve suprotno bilo ignoriranje sudskih presuda. Na redu je župan, sad je već jasno da neće biti ništa od projekta – rekao je u subotu Ćerimagić.
Inače, ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja izdalo je 12. listopada 2015. godine lokacijsku dozvolu za projekt golfa na Srđu podnositelju zahtjeva tvrtci ”Razvoj Golf” u vrijeme kada je Vlada Zorana Milanovića bila tehnička, a na čelu tog resora HNS-ova Anka Mrak Taritaš.
Dozvola je postala izvršna 23. listopada te godine, a uključivala je izgradnju športsko rekreacijskog centra s golf igralištem (18+9 rupa), izgradnju vodoopskrbnog vodovoda (cjevovod i objekti) te rekonstrukciju javne prometnice od Jadranske magistrale (D8) do Bosanke.
Kako stoji u sada poništenoj lokacijskoj dozvoli, tvrtka ”Razvoj Golf” zahtjev je podnijela 31. srpnja 2015. godine, a između ostalog je utvrđeno kako se planirani zahvat provodi u skladu sa županijskim prostornim planom, PPU-om i GUP-om Grada Dubrovnika, kao i UPU-om Športsko-rekreacijskog centra s golf igralištem i turističkim zonama Bosanka sjever i Bosanka jug.

Pročitajte još

GLOBALNI IT KVAR Jeste li pokušali ugasiti i upaliti računalo 15 puta?

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Zatvaranje Ulice don Frane Bulića i parkinga Gradac

Dulist

Iz Valamara reagirali i kategorički odbacili tvrdnje optužbe Udruge Divlja liga

Dulist