Grad

SRĐ JE GRAD „Novi način naplate parkiranja pokazao se učinkovitim“

parking sanitat 11

Kandidacijska lista grupe birača Srđ je Grad uputila je priopćenje za javnost s osvrtom na novu organizaciju i način naplate parkiranja u Gradu.

„U lipnju 2014. godine, kada je KLGB Srđ je Grad prvi put došla u prigodu utjecati na odluke koje su regulirale problematiku parkiranja u Gradu Dubrovniku i kada smo, zajedno s klubom vijećnika HDZ-a i koalicijskih partnera, amandmanima sadržajno uredili novu Odluku o organizaciji i načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku, napokon je prestalo petogodišnje nezakonito naplaćivanje parkiranja, odnosno ‘deranje’ građana, kako je to slikovito opisano u međusobnoj e-mail korespondenciji gradonačelnika Vlahušića i tadašnjeg v.d. direktora Sanitata Dujmovića koja je procurila u javnost.

Odluka o organizaciji i načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku koju je Gradsko vijeće jednoglasno prihvatilo na sjednici 30. lipnja 2015. godine temelji se na Odluci iz 2014. godine, uvodi dodatne pogodnosti za građane i nova rješenja koja Organizatoru olakšavaju provedbu Odluke.

Valja naglasiti kako su predlagači, klubovi vijećnika KLGB Srđ je Grad i klub vijećnika HDZ-a i koalicijskih partnera, u izradi Odluke surađivali s Organizatorom parkiranja, poduzećem Sanitat Dubrovnik d.o.o.

U otvorenom i konstruktivnom dijalogu prihvaćena su neka stručna rješenja organizacije i naplate parkiranja koja je predložio Organizator, a koja će omogućiti efikasno provođenje Odluke u interesu građana i Grada.

Kvalitetna suradnja na izradi Odluke nastavit će se tijekom praćenja njene realizacije, a moguće izmjene Odluke radi poboljšanja kvalitete usluge parkiranja bit će usuglašena između predstavnika Organizatora i Gradskog vijeća.

Ističemo da suprotno zluradim nastupima HNS-ovih vijećnika u Vijećnici i pojedinim novinskim komentarima nakon sjednice Gradskog vijeća, suradnja s Organizatorom parkiranja ni na koji način ne implicira da je bilo koja odredba Odluke iz 2014. bila loša ili neprovediva.

O tome, uostalom, svjedoči podatak da je poduzeće Sanitat Dubrovnik d.o.o. temeljem ‘loše i neprovedive’ Odluke u godinu dana udvostručilo broj pretplatnih karata na gotovo 5.000. Iz nekima sporne suradnje s Organizatorom jedino se može zaključiti da smo ‘političke siledžije’ priveli na svoj teren dijaloga i suradnje.

Držimo da je tome pripomogao i odlazak gospodina Dujmovića iz Sanitata. Na kraju, želja nam je građanima na znanje, a zluradima na sramotu, usporediti situaciju kakvu smo zatekli ulaskom u Gradsko vijeće sa situacijom danas, kojoj smatramo da smo uvelike pridonijeli.

KLGB Srđ Je Grad“

srdj-parkiranje

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist