Kultura

“Srce veće od ruku” gostujuća predstava KMD-a

Srce24

Gostujuća predstava u Kazalištu Marina Držića – „Srce veće od ruku“, u produkciji kazališta PlayDrama održat će se ovog četvrtka u 19 sati i 30 minuta.

Autor je Elvis Bošnjak, a redatelj Trpimir Jurkić. Drama 'Srce veće od ruku' dio je ljubavne trilogije E. Bošnjaka koju čine još drame 'Hajdemo skakati po tim oblacima' (praizvedena 1994. u produkciji HNK Split), te drama 'Voljeni i mrtvi' (prema motivima koje je 2011. snimljen igrani film 'Noćni brodovi' u režiji Igora Mirkovića).

Scenograf je Ozren Bakotić, kostimograf Irena Vodišek Babaja, koreograf Anita Čanadi
                                           
Glume Anastasija Jankovska, Petra Kovačić, Vladimir Posavec, i Elvis Bošnjak.

Dva bračna para nalaze se usred ljubavnog četverokuta. U nemogućnosti realiziranja stvarnog odnosa svaki od njih stvara potpuno imaginarni odnos, živeći tako više u mašti s osobom koju nemaju, nego s osobom za koju ih veže stvaran život. Autor se pita… „Što se dogodi kad srce postane veće od ruku, kad oči nadrastu pogled?“. U predstavi jednu od uloga igra Vladimir Posavec, koji je dubrovačkoj publici itekako poznat kao Aga Hasanaga iz hit predstave „Hasanaginica“.

Također, posljednji puta u ovoj godini, 23.i 24. studenog na maloj sceni Tetatra Bursa odigrat će se predstava “Otac”. Autor je Elvis Bošnjak, a redatelj Joško Juvančić.

Igraju Branimir Vidić Flika, Zdeslav Čotić, Boris Matić i Trpimir Jurkić. Scenograf i kostimograf je Marin Gozze, a skladateljica Paola Dražić Zekić.

 

Pročitajte još

SLAVEN TOLJ U KARLOVCU: ‘Druže Tito, mi ti se kunemo!’

Dulist

SLANO Otvara se izložba ‘U primorskom portretu’

Dulist

Tenor Špicer i pijanist Marušić u ponedjeljak u Dvoru!

Dulist