Aktualno

“Srce mi je reklo da moram doći u Vukovar”

gotovina398

Danas smo zajedno, sva srca zajedno kucaju, može li biti ljepše – rekao je general Mladen Markač koji je jutros stigao u Vukovar pokloniti se žrtvi toga grada u Domovinskom ratu.

Sa ružama u ruci general  Markač dočekan je ovacijama i pljeskom.

– Završila je Oluja za mene i sad mogu slobodno živjeti. Došao sam ovdje zato jer mi je srce reklo da moram doći. Previše je emotivno da bih to mogao riječima izraziti. Došli smo ovdje da u molitvi i miru odamo počast svim žrtvama Vukovara i Domovinskog rata, ali i svim braniteljima koji su moj uzor – dodao je.

U Vukovar se od ranog jutra slijevaju rijeke ljudi iz svih dijelova Hrvatske. Prema svemu sudeći ove će godina biti najveća Kolona sjećanja. Podsjetimo, pod sloganom sloganom 'Vukovaru – ime sveto' obilježava se Dan sjećanja na žrtvu Vukovara u Domovinskom ratu 1991. i 21. godišnjice sloma obrane toga grada.

U Vukovaru su se danas okupili i najviši državni dužnosnici i brojni građani, među kojima su i brojni Dubrovčani.

Središnji dio obilježavanja je Kolona sjećanja, koja je  iz dvorišta vukovarske bolnice, krenula put memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata. U Koloni sjećanja, duljine nešto više od 4 kilometra, sudjeluju deseci tisuća građana, koji se na ovaj dan, iz cijele Hrvatske pa i iz inozemstva, dolaze pokloniti žrtvi jednog cijelog grada.
 

Pročitajte još

UZ DAN POBJEDE Položeni vijenci u čast hrabrim braniteljima

Dulist

DO 18. KOLOVOZA Zbog tehničkih razloga u prekidu linija Dubrovnik – Budva

Dulist

[FOTO] Slavlje nakon posljednje izvedbe Ekvinocija

Dulist