Grad

SRAMOTNO Veterinar s Grude odbija liječiti ‘male’ životinje

ambulanta gruda

Dugogodišnja volonterka, Valentina Bandžar, spašava, kastrira, udomljava i liječi mačke na području Konavala, sve to zbog nerada veterinarske ambulante Gruda. Sa sobom nosi stotine spašenih mačjih života, a trenutno vodi i Facebook stranicu ‘Konavle cats’, gdje možete vidjeti sav rad, a i probleme s kojima se Općina Konavle suočava.
Naime, veterinarska ambulanta Gruda, ove godine preseljena je na novu lokaciju, kompletno je uređena i savršeno je mjesto za liječenje životinja, međutim, zjapi prazna! Zašto?
-Veterinar Branko je na terenu, kako piše na vratima, on prvenstveno radi s velikim životinjama, male životinje (mačke i psi) ga ne zanimaju, tako da su stanovnici Konavala primorani putovati s bolesnim životinjama do Lapada ili Mokošice, vozeći kroz gužve od 45 do sat vremena – kazala je Bandžar i dodala kako je, veterinarki Sunčici Oštrić iz Mokošice, predložila da popriča s načelnikom Lasićem jer je potpuno bila za ideju da barem jednom tjedno, dođe u istu veterinarsku ambulantu, s potrebnom opremom, i liječi pse i mačke koji nekada i zbog daljine puta, nažalost ostanu prepuštani sami sebi.
-Također u ambulanti nemamo ni antibiotik, ampulu za buhe ni slično, tako da smo primorani sjesti u auto i otići u Mokošicu, samo kako bi kupili jednu stvar. Što je potpuno, da se izrazim, ‘blesasto’, a imamo prostor gdje bi se to moglo sve držati i kupovati po potrebama. Veterinara Branka ne zanima taj problem, a nažalost ni načelnika Lasića jer je potpuno bio nezainteresiran prijedlogom veterinarke Oštrić. Veterinarka Oštrić nije stala ni na tome, poslala je i nekoliko mailova na adrese općina, a odgovor ni dan danas nije dobila – rekla je Bandžar.
Osvrnla se i na problem komunalnog redara koji je nadležan za napuštene mačke i mačiće u Konavlima.
-On doslovno laže ljude u razgovorima. Priča kako po zakonu nema ništa za mačke, uspoređuje iste s vrapcima umjesto da kaže istinu. Kako krše zakon i nemaju nikakvo rješenje. Općina Konavle je sklopila ugovor sa skloništem u Dubrovniku i ono vrijedi samo za pse. O mačkama se ne vodi računa – navela je volonterka te dodala kako rješenje postoji, ali se izbjegava. Veterinarska ambulanta na Grudi treba zaživjeti i Općina Konavle treba snositi sve troškove za kastracije i liječenje uličnih mačaka.

Foto: Valentina Bandžar

 

Pročitajte još

OBAVIJEST IZ HEP-a Pogledajte tko je bez struje

Dulist

STRES U GUŽVAMA Pavela: Pomoći drugom vozaču stvara osjećaj mira i ugode

Dulist

POŽALIO NAM SE ČITATELJ Cabrio bus na Pilama blokirao ‘šesticu’

Dulist