Aktualno

SRAMOTNO! Gliser tonuo kraj Kalamote, skiperu nitko nije priskočio u pomoć, a sve su gledali i snimali!

gliser potonuce kalamota

Skiperu glisera koji je, dok je bio usidren kraj Modre špilje na Kalamoti, počeo tonuti nitko nije priskočio u pomoć! Da stvar bude još gora, netko je sa susjedne brodice sve snimao očito niti ne promišljajući pružiti mu pomoć! Skiper je pokušavao sekati, no nije u tome uspio te je s gostima finuo u moru. Bez da im je itko pomogao u ovoj nevolji!
-Sramite se svi redom koji ste se našli u blizini. Da je reda i zakona, svima bi vam trebalo oduzet dozvole za skipera zauvijek jer svi ste redom nula od čovjeka, a kamoli skiperi – prokomentirao je zgrožen ovim događajem, zbog kojega nas svih kao društvo u cjelini može biti sram, naš sugrađanin Nikša Smojver, koji je i sam u ovom poslu godinama.
-Sram da vas bude sve redom koji ste bili okolo, gledali, još najgore od svega snimali što se događa. Nitko da nije uskočio i pomogao, vezao njegov brod za svoj da ne potone, okružili ga, pomogli sekati, stavili pajete da uspore potonuće, začepili prodor mora koji je vjerojatno bilo lako začepiti barem privremeno. Nije se nasukao pa ima rupu u trupu… Koliko je ovo trajalo moglo se 100 stvari napravit i reagirat umjesto snimanja i podsmjehivanja. Da mu nitko barem goste nije preuzeo – nevjerojatno. Vi se bavite turizmom… Sramite se svi do jednoga koji ste gledali, snimali i komentirali – gamad. Na moru se treba svakome pomoći, da je najgori neprijatelj. Čak mislim da bi vas trebalo goniti zakonski jer i zakon kaže da se mora pomoći svakome u problemu na moru. Možda se sutra nekome od vas dogodi nešto slično ne daj Bože i očekujete da će vam netko pomoći. Naravno da hoće, svatko normalan, odgojen i tko ima ikakve veze, znanja i poštivanja prema moru. Ali nažalost jako je puno onih na moru koji veze nemaju o tradiciji, pravilima i najprije odgoju kako se odnosit i ponašat u ovakvim situacijama – istaknuo je Smojver te dodao kako treba pomoći drugome, bilo to na moru ili u bilo kojoj drugoj situaciji u životu.

 

Pročitajte još

ZDRAVKO MAMIĆ I EUROPSKI SUD Evo kada će objaviti dugo iščekivanu presudu

Dulist

EPIDEMIOLOGINJA LJILJANA BETICA RADIĆ Ljetne viroze i ostale zarazne bolesti – prevencija i liječenje

Ivana Mijić Vulinović

Iz ljekarni se povlači lijek za koji nema zamjene

Dulist