Crna kronika

Spriječen prelazak granice 10 imigranata

debeli brijeg karasovici064

Tijekom proteklog vikenda policijski su službenici Policijske postaje Gruda u dva navrata spriječili deset stranih državljana u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice.

U petak, 9.studenog, u blizini graničnog prijelaza Karasovići zatekli su dva državljana Sirije. Kontrolom prometa na D-8 zatečen je 52-godišnji državljanin Njemačke u čijem osobnom vozilu su pronađene osobne stvari državljana Sirije te je zbog sumnje u pomaganju nezakonitog prelaska državne granice uhićen i doveden u prostorije policije.
 
Policijski službenici su zatim jučer, 11.studenog, na makadamskoj cesti u mjestu Dubravka zatekli pet državljana Alžira, dva državljana Afganistana i jednog državljanina Maroka za koje je također utvrđeno da su ilegalno prešli državnu granicu.
 
Zbog nezakonitog prelaska državne granice iz RCG u RH, desetorici stranih državljana određena je zabrana ulaska i boravka u RH, te je pokrenut postupak readmisije u Republiku Crnu Goru, dok je državljanin Njemačke zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o strancima uz optužni prijedlog doveden u Prekršajni sud u Dubrovniku.

Pročitajte još

RECIDIVIST U OREBIĆU Policija predložila 3 tisuće eura kazne, zatvor i trajno oduzimanje vozila

Dulist

PROMETNA IZNAD ŠTIKOVICE Jedna osoba ozlijeđena

Dulist

Pretragom stana 31-godišnjaka pronađena droga i zračna puška

Dulist