AktualnoUrednički izbor

SPREMNI I NA TUŽBE McDonald’s u luci!? Vide Matić: Tri nas godine vuku za nos!

frendy 1

Gradonačelnik Mato Franković već tri godine, na nizu sastanaka koje smo imali, tvrdi kako će se na prostoru Frendyja graditi McDonald’s i da on taj projekt podržava, da bismo prošle srijede vidjeli da nam je GUP-om uzeo sve! Riječ je o 16,5 metara prostora od ceste do našeg ulaza. Dignuo nam je čitav taj prostor i ucrtao cestu, biciklističku stazu, drvored i pješačku stazu – govori nam ogorčeno Vide Matić, vlasnik tvrtke Frendy koja je s McDonald’som o prodaji gruških nekretnina sklopila i predugovor, stavila plombu na nekretnine, ali i radi ozbiljnosti ponude dala bankovnu garanciju bez protesta na iznos od 325 tisuća eura. Sve to, govori nam, temeljio je na uvjeravanju gradonačelnika kako projekt podržava. I ne samo na uvjeravanju i javno izrečenoj podršci, već i na temelju službenog dokumenta iz ožujka 2022., kojega nam je i pokazao.
-Na račun ovog dopisa smo i uzeli kredit, dali garanciju banke i stavili plombu. Da nismo to imali, ne bih se u to upuštao, ali kako ne vjerovati gradonačelniku. Sreća moja, htjeli su mi avansno platiti 20 posto, ali nisam htio uzeti – dodaje Matić te napominje kako McDonald’s bez problema može odmah naplatiti bankovnu garanciju. Jer, dodaje, i oni su imali troškove u protekle tri godine. Podsjetio je i na cijelu kronologiju onoga što se događalo s projektom.

Što nam je još rekao Matić, ali i gradski vijećnik Maro Kristić koji je na Gradskom vijeću i potaknuo ovo pitanje te sam dubrovački gradonačelnik Mato Franković, pročitajte u tiskanom izdanju DuLista koje je od srijede, 31. siječnja 2024. u prodaji. 

vide matic
Vide Matić

Pročitajte još

Požar kod Orebića brzom intervencijom vatrogasaca stavljen pod kontrolu

Dulist

MORE JE REKORDNO TOPLO Ovo su posljedice!

Dulist

PLANOVI EU Mađarima lokomotive, Slovencima željeznice, nama poboljšanje zaštitne ograde na autocesti

Dulist