Aktualno

SPORNA OGRADA Izašle fotografije iz vremena gradnje hotela u Slanom, ograda tada nije postojala

slano slike

Zbog ograde u moru ispred hotela Admiral u Slanom kod Dubrovnika pravnoj osobi Ministarstvo mora ispisat će visoku kaznu koja doseže 130 tisuća eura, ili po starom do milijun kuna, a neće lišo proći ni odgovorna osoba koja će također platiti najmanje dvije, a najviše šest tisuća eura. A odgovorna osoba, predsjednik uprave hotela Admiral u Slanom Pero Vićan, pokušao se opravdati time da je ograda baš na ovom mjestu bila i 1973. godine. Slično je tvrdio i načelnik Općine Nikola Knežić. Portal Morski.hr objavio je fotografije koje govore suprotno.

Morski.hr u posjedu je fotografija iz 2005. godine, kad se ovaj hotelski kompleks gradio i ograde kojom je vlasnik hotela okupirao hrvatski teritorij i držao ga pod okupacijom niz godina, tada tamo nije bilo! Kako navode, fotografije su nastale 12. svibnja 2005. godine. Nastale su s brda na drugom kraju uvale, ali dovoljno se jasno vidi da tu zida nema.

Da je tome tako, potvrdio je za Morski i profesor Igor Legaz koji je detaljnije istražio ovaj slučaj, koji ide dotle i da je granica pomorskog dobra zapravo debelo na kopnu, zbog nasipanja mora, a na nasipu se danas nalaze sportski tereni i bazen koji su, prema tumačenju prof. Legaza, u naravi pomorsko dobro, a onda i prema novom Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama, nemaju svojstvo vlasništva i moraju biti u pripadnosti Republike Hrvatske. Više pročitajte ovdje. 

Izvor/Foto: Morski.hr

Pročitajte još

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist