Kultura

Splitski virtuozi nastupaju u Kneževu dvoru!

splitski virtuozi 2

Splitski virtuozi, jedan od vodećih komornih orkestara u Hrvatskoj, nastupit će u atriju Kneževa dvora u utorak, 17. rujna. Početak koncerta je u 21 sat.

Ovaj ansambl sastavljen od istaknutih splitskih glazbenika, nastupa već 12 godina, a kritika navodi kako ‘Splitski virtuozi zaista s razlogom nose ovo ime!’ te piše ‘Mislimo da bez ustručavanja možemo reći da Split ima komorni orkestar koji bi svojom vještinom i pristupom oduševio i najveće svjetske koncertne dvorane.’ Surađivali su sa zborom West Village Choral iz New Yorka te s renomiranim solistima iz Hrvatske i inozemstva.

Orkestrom ravna renomirani violist i dirigent Wladimir Kossjanenko, a za gostovanje u Dubrovniku priredili su zanimljiv program:

Luka Sorkočević: Simfonija u D-duru
Johann Nepomuk Hummel: Fantazija za violu i gudače
Edvard Elgar: Serenada u e-molu
Petar Iljič Čajkovski: Serenada za gudače

Koncert se održava u sklopu Dalmatinskog ciklusa, a kojeg organiziraju Koncertn ured Zadar, Hrvatski dom Split i Dubrovački simfonijski orkestrar. Projekt je osmišljen s ciljem razmjena gostovanja orkestara, komornih sastava i solista, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija.

Foto: DSO

Pročitajte još

‘GLAZBA NA MORU’ Jedinstven projekt pijanistice Ivane Marije Vidović

Dulist

[FOTO] Pogledajte kako je bilo na emotivnoj večeri u čast Luka Paljetka

Dulist

Predstavljanje zbirke poezije i proze “Dubrovački spomenar” u Narodnoj knjižnici Grad

Dulist