DuList IN

SPIELBERGOVA DESNA RUKA U Grad stiže producentica Jurskog parka, Schindlerove liste, Indiana Jonesa…

kennedy star wars

Američka filmska producentica Kathleen Kennedy, predsjednica Lucasfilma, desna ruka Stevena Spielberga i jedna od najvećih producentskih imena u Hollywoodu te filmskoj industriji uopće, dolazi ovih dana u Dubrovnik kako bi osobno nadgledala snimanje osmog nastavka serijala ‘Star Wars’.

Ovu informaciju potvrdio je bosanskohercegovački redatelj Danis Tanović u intervjuu za televiziju N1.
– Kathleen Kennedy, s kojom se znam jako dugo jer je Spielbergova producentica, s kojim sam trebao nešto raditi, dolazi za 15 dana u Hrvatsku. Dolazi u Dubrovnik i snimat će 5-6 dana. Kaže mi Hribar (Hrvoje Hribar, predsjednik Hrvatskog audiovizualnog centra – HAVC-a, op.a.): nama je super, oni će doći i ostati jako kratko, a ostavit će 5-6 milijuna u Dubrovniku – kazao je Tanović.

Inače, 62-godišnja Kennedy još je davne 1981. godine sa Stevenom Spielbergom osnovala producentsku kuću Amblin Entertainment, a iza sebe ima produkciju preko 60 filmova, od čega je cijeli niz megahitova kao što su E.T., Gremlini, Indiana Jones, Povratak u budućnost, Goonies, Carstvo sunca, Jurski park, Schindlerova lista, Rat svjetova, Rt straha, Mostovi okruga Madison, Šesto čulo, A.I., Lincoln…

Filmovi na kojima je radila zaradila su preko 11 milijardi dolara, kao i 120 nominacija za nagradu Oscar. Osim Spielberga, surađivala je i s legendama filmske industrije kao što su Martin Scorsese, Robert Zemeckis, Barry Levinson i Clint Eastwood.

Od listopada 2012. predsjednica je Lucasfilma i čelna osoba projekta Star Wars nakon što je Walt Disney kupio Lucasfilm. Star Wars: Sila se budi bio joj je prvi projekt na toj funkciji, a jednako ozbiljno pristupa i osmom dijelu serijala.

Pročitajte još

Vlasnici apartmana – imamo super novosti za vas!

Dulist

‘ULICAMA NAŠEG GRADA’ Bogat zabavni i glazbeni program i ovog tjedna

Dulist

DRUGO MJESTO U SHOWU ‘ELITA’ Aneli Ahmić osvojila 50 tisuća eura

Dulist