Sport

SPEKTAKULARNI ŽDRIJEB Trostruki olimpijski pobjednici posložili skupine Divlje lige u srcu olimpijskog Pariza

DIVLJA LIGA PARIZ ZDRIJEB 2024 BRACA MARTIN I VALENT SINKOVIC 01

Trostruki olimpijski pobjednici (Rio, Tokio i Pariz) i najpoznatija veslačka braća na svijetu posložili su skupine ovogodišnje Divlje lige, Prvenstva dubrovačkih kupališta u vaterpolu, i to usred Pariza.

– Pozdrav svim igračima Divlje lige – prvi se na ždrijebu u Hrvatskoj kući, koja se nalazi u olimpijskom Parizu, nedaleko od Parka prinčeva i Roland Garrosa, oglasio stariji Valent, a potom je riječ uzeo mlađi Martin.

– Nadam se da ćete uživati u igri, sretno svima, dajte sve od sebe i dobro se zabavite.

– Sretno i super zabava – dodao je Valent. Braća Sinković su u četvrtak ispisala povijest ne hrvatskog, već svjetskog veslanja. Još su u olimpijskom Parizu. U Hrvatsku se vraćaju u utorak, 6. kolovoza, a dan prije su s guštom odradili ždrijeb Divlje lige, koji je tako prvi put održan izvan Dubrovnika.

Do jučer je najzapadnija točka gdje je održan ždrijeb bio bazen hotela Plakir, Valamar Dubrovnik, a na istok se najdalje otišlo do crvenog ferala, na Porporelu. Zadnjih godina izvlačilo se kod spomenika Marinu Držiću, a sad 1399 kilometara daleko.

Ždrijeb? Kako se nije prijavio jedan od osam najboljih sastava prošlogodišnje Divlje lige (osmoplasirani Kamen mali), sastavi koji su prošle godine zaustavljeni u osmini finala, a prijavili su se i ove godine (Komarda, Uvala Lapad i Srebreno), bili su u igri za upražnjeno mjesto u TOP 8, i to za četvrtu poziciju u skupini ‘A’ u kojoj su svoja mjesta zauzeli prvak Porporela, četvrta Lozica i Plaža Bellevue, koja je bila peta (u skupini ‘B’ su doprvak Kokoti, brončani PVG Gruški mul, šestoplasirane Crvene stijene Orašac i sedmi FUN H2O Mlini).

U zdjeli su prvo bile ceduljice na kojima je pisalo Komarda, Uvala Lapad i Srebreno, Martin je izvukao Komardu nakon čega su dodani u zdjelu preostali prijavljeni sastavi. I krenulo se, prvi izvučeni na prvu poziciju skupine ‘C’, drugi izvučeni na poziciju jedan skupine ‘D’, treći izvučeni na prvu poziciju skupine ‘E’, četvrti izvučeni na prvu poziciju skupine ‘F’, pa peti izvučeni na drugu poziciju skupine ‘C’, itd, itd.

Valent je prvo izvukao Palace, a Martin ceduljicu na kojoj je pisalo Lukovica. Zatim, u ruci Valenta se našla ceduljica s imenom Turčin Danče. Martin je nakon toga Elitu…

Nakon što su trostruki olimpijski pobjednici izvukli sve ceduljice, u skupini ‘C’ su Palace, Sovrnja Doli, Betula Danče i Uvalica, u skupini ‘D’ Lukovica, Srebreno i Sustjepan mali muo, u skupini ‘E’ Turčin Danče, Plaža ispod Petke i Penatur, a u skupini ‘F’ Elita, Plaža ispod katamarana i Uvala Lapad.

DIVLJA LIGA PARIZ ZDRIJEB 2024 BRACA MARTIN I VALENT SINKOVIC 02

U razigravanju igraju C1 – D2, C2 – D1, E1 – F2 i E2 – F1. Potom se izvlače parovi osmine finala, u jednoj jakosnoj skupini će biti trećeplasirani i četvrtoplasirani sastavi A i B skupine, a u drugoj četiri najbolja sastava iz skupina ‘C’, ‘D’, ‘E’ i ‘F’.

Po dva najbolja iz skupina ‘A’ i ‘B’ idu izravno u četvrtfinale u kojem pobjednik skupine ‘A’ ide na boljeg iz para osmine finala u kojem igra četvrtoplasirani iz skupine ‘B’, drugoplasirani iz skupine ‘A’ za polufinale će igrati protiv boljeg iz para osmine finala u kojem igra trećeplasirani iz skupine ‘B’, pobjednik skupine ‘B’ igra protiv boljeg iz para osmine finala u kojem igra četvrtoplasirani iz skupine ‘A’, te drugoplasirani iz skupine ‘B’

Prva vaterpolska utakmica odigrana je 1924. godine na Porporeli između Juga i Penatura (3:0), a te godine Pariz je bio drugi put domaćin Olimpijskih igara. Sto godine poslije Jug je trofejima najbogatiji hrvatski vaterpolski klub, Penatur (opet) igra Divlju ligu, koju je osvojio jednom (2010. godine). Ždrijeb je bio u Parizu, koji je nakon sto godina po treći put domaćin Olimpijskih igara, a ždrijeb su odradili trostruki olimpijski pobjednici, braća Sinković, Martin i Valent.

Vidimo se – poručila su braća Sinković.

Nadamo se na finalu u Portu, 29. ili 30. kolovoza.

 

RASPORED PRVIH PET DANA

Srijeda, 7. kolovoza, Bellevue, 17.30 sati: Plaža ispod katamarana – Uvala Lapad, 18.20 sati: Plaža ispod Petke – Penatur.

Četvrtak, 8. kolovoza, Bellevue, 17 sati: Palace – Uvalica, 17.50 sati: Sovrnja Doli – Betula Danče, 18.40 sati: Srebreno – Sustjepan mali muo

Petak, 9. kolovoza, Mlini, 16.30 sati: FUN H20 Mlini – Kokoti, 17.20 sati: Komarda – Porporela, 18.10 sati: Crvene stijene Orašac – PVG Gruški mul, 19 sati: Plaža Bellevue – Lozica.

Subota, 10. kolovoza, Bellevue, 17 sati: Palace – Betula Danče, 17.50 sati: Elita – Uvala Lapad, 18.40 sati: Lukovica – Sustjepan mali muo.

Nedjelja, 11. kolovoza, Bellevue, 17 sati: Sovrnja Doli – Uvalica, 17.50 sati: Turčin Danče – Plaža ispod Petke.

Pročitajte još

TEŽAK PAD Tin Srbić ostao bez medalje!

Dulist

DESETI DAN OI Pogledajte kada igraju Hrvati

Dulist

(FOTO) Završena 44. Južnodalmatinska regata

Dulist