PodcastUrednički izbor

[SPECIJAL] U podcastu ‘S Barbarom’ Veselin Đuho: Puno toga se promijenilo i puno je razloga za to. Najviše žalosti što nema publike na bazenu!

s barbarom Veselin Djuho

Jug živi vječno! Poruka je to velikog Veselina Đuha, legendarnog jugovog igrača i trenera, jedinog koji je u Dubrovnik donio dvije zlatne olimpijske medalje i onog koji je dva puta s momčadi osvojio europsku vaterpolsku Ligu prvaka. Najprije kao igrač 1980., a potom kao trener Juga 2001. godine. Vesko, izabran za najboljeg sportaša 20. stoljeća Dubrovnika, a tu će titulu u svom posjedu držati još dugih 75 godina, bio je gost specijalne emisije podcasta S Barbarom. Povod – stotinu godina Juga! Jer baš danas je prije 100 godina Jug svoju prvu službenu utakmicu odigrao u Portu s Penatutom. A kako je bolje sažeti sve uspjehe nego u razgovoru sa sportašem koji je klubu dao svojih 55 godina života.

Vesko se u podcastu duLista prisjetio velikih uspjeha kluba. Emotivno je govorio o osvajanju prve Lige prvaka u Kuparima (1980.) i njegove mame Slavice na tribinama, LEN-a kupu (2000.), ali i prvom nastupu jednog srpskog kluba u Dubrovniku, momčadi Bečeja u polufinalu Lige prvaka 2001. Te atmosfere su nešto čega će se sjećati cijelog života.

Temperament ga je koštao funkcije izbornika hrvatske reprezentacije, priznaje. Žali… žali zbog zbog nekih svojih postupaka, ali život s Jugom, i uz Juga nikad ne bi mijenjao.

U razgovoru se prisjetio dana kada je ulazio u restorane i kafiće kad ne bi mogao posegnuti za novčanikom, proslava, velikih dočeka, onakvih kakvih je zlatnim jugovim momcima samo Dubrovnik znao prirediti. Danas je dosta toga drukčije, promijenilo se, a sam Vesko iznosi razloge zašto na nekim važnim utakmicama nema nego tek tristotinjak, četristo gledatelja na tribinama. Dubrovnik se promijenio!

Gdje bi trebalo tražiti krivce za izostanak publike u Gružu, kako ih opet vratiti na tribine, zašto se neki igrači nakon odlaska iz kluba više nikad ne mogu vratiti, bi li donirao jednu svoju olimpijsku medalju budućem Muzeju Juga, ali i što se događa sportašu, poput Luke Modrića kad dođu u vrijeme za mirovinu, te što će on raditi u skoroj zasluženoj penziji  – pogledajte u ljetnom izdanju podcasta ‘S Barbarom’.

Cijela epizoda podcasta S Barbarom dostupna je na portalu dulist.hr i YouTube kanalu, a kratke isječke svake epizode možete pogledati na našem Instagramu profilu, YouTubeu, Facebooku i TikToku.

Pročitajte još

ORSULA JE PUNA OSMIJEHA I DOBRE GLAZBE Maja Grgić otvorila ljeto na najljepšoj pozornici Grada

Dulist

OPREZ Prevaranti opet u Dubrovniku prikupljaju lažne donacije

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist