Sport

ŠPANJOLCI O VATRENIMA ‘Hrvatska je kao ranjena zvijer, a Modrić je poput Rafe Nadala‘

vatreni

I katalonski list El Periodico posvetio je velik prostor hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji kroz pero svog novinara Fermina de la Callea koji ističe kako je ovo jedna od posljednjih prilika zlatne generacije Vatrenih za osvajanje velikog natjecanja.

Autor teksta posebno naglašava kako Luka Modrić na Euro stiže svježiji nego ikad.

– Realov igrač odigrao je manje minuta nego ikad što je rezultat njegove nove uloge u klubu. To znači da u Njemačku dolazi u boljem tjelesnom stanju nego ikad. Luka, čija je veličina u Hrvatskoj mjerljiva s Nadalovom u Španjolskoj, ove sezone odigrao je 46 utakmica za Real. Bio je zamjena u 14 od 32 prvenstvene utakmice te u pet od osam nastupa zu Ligi prvaka. To je 46 utakmica u kojima je odigrao 2239 minuta, gotovo pola od minutaže u prethodnoj sezoni. Modrić nije imao problema s ozljedama i tvrdi da je u boljem stanju nego ikad, što je podiglo i očekivanja kod njegovih sunarodnjaka – piše novinar El Periodica.

Navodi i kako je Modrićeva ideja da nastavi igrati kako bi se s 40 godina umirovio nakon Svjetskog prvenstva 2026. godine, prenose Sportske novosti.

Hrvatsku reprezentaciju pak uspoređuje s ranjenom zvijeri koja traži osvetu protiv Španjolske nakon finala Mundijala u Rusiji, trećeg mjesta u Kataru i poraza u finalu Lige nacija.

– K tome, Modrić će voditi svoju momčad na za njih prijateljskom području jer će igrati kod kuće zahvaljujući potpori 450.000 Hrvata koji žive u Njemačkoj. Što je više od 10 posto hrvatskog stanovništva, koje broji blizu četiri milijuna. Hrvatska će još jednom biti kompetitivna do iznemoglosti, prilagođavajući svoju igru potrebama utakmice i produžujući svoje nastupe sve dok im suparnici ne zapadnu u agoniju. Razlika je ovaj put što Modrić dolazi s punim spremnicima benzina i puno više resursa oko njega nego ranije. Španjolska je upozorena – zaključuje Fermin de la Calle u El Periodicu.

Foto: Arhiva

Pročitajte još

EURO 2024. Kako Hrvatska može dalje?

Dulist

LUDNICA U HAMBURGU! Nakon neizvjesne borbe, Albanija šokirala Vatrene u 95. minuti

Andrea Tomurad

KAKAV PREOKRET! Hrvatska preuzela vodstvo protiv Albanije

Dulist