DuList IN

SNIMLJEN U KONAVLIMA Film ‘Mare’ premijerno se prikazuje na Berlinaleu

mare film

Dugometražni igrani film ‘Mare’ hrvatsko-švicarske redateljice Andree Štake uvršten je u službeni program Berlinalea. Riječ je o filmu u potpunosti snimljenom na području Konavala te govori o ženi koja živi sa svojom obitelji, suprugom i troje djece pored dubrovačke zračne luke. U njezinu svakodnevicu nenadano ulazi stranac pa Mare donosi odluke koje je vode u nova životna iskustva i saznanja o sebi, prenosi HAVC.

Naslovna uloga pripala je Mariji Škaričić, a u ostalim ulogama pojavljuju se Goran Navojec, Ivana Roščić, Nikša Butijer, Mirjana Karanović, Zdenko Jelčić te poljski glumac Mateuzs Kosciukiewicz. Autorsku ekipu filma čine direktor fotografije Erol Zubčević, scenografkinja Jana Plećaš, kostimografkinja Sara Giancane te majstorica maske Sabine Fluckinger.

Film nastaje kao švicarsko-hrvatska koprodukcija u suradnji produkcijskih kuća Okofilm Productions, producenata Thomasa Imbacha i Andree Štake te Dinaridi Film koproducentice Tene Gojić. Projekt su podržali Eurimages, švicarski nacionalni filmski fondovi, Hrvatski audiovizualni centar, Grad Dubrovnik, TZ Grada Dubrovnika i Konavala, švicarska nacionalna televizija i televizija ZDF/ARTE.

Redateljica Andrea Štaka rođena je u Švicarskoj gdje je i diplomirala, a Mare joj je treći dugometražni igrani film nakon filmova Gospođica i Cure – Život druge.

  1. izdanje Berlinalea održat će se od 20. veljače do 1. ožujka 2020. godine u glavnom gradu Njemačke.

Foto: scena iz filma ‘Mare’

 

Pročitajte još

Vlasnici apartmana – imamo super novosti za vas!

Dulist

‘ULICAMA NAŠEG GRADA’ Bogat zabavni i glazbeni program i ovog tjedna

Dulist

DRUGO MJESTO U SHOWU ‘ELITA’ Aneli Ahmić osvojila 50 tisuća eura

Dulist