Sport

SNAŽNE SUPARNICE Barakudice večeras protiv svjetskih prvakinja

barakudice hvs

Na kontinentalnom natjecanju koje je u tijeku, naša domovina ima dvije reprezentacije. Dečki su ‘probili led’ u četvrtak u Dubrovniku protiv Španjolske, a tada su naše cure iz hotela u Eindhovenu zdušno bodrile Barakude u Gružu. Danas okrećemo priču ili ploču, kako vam bilo drago, javlja Hrvatski vaterpolski savez.

Podsjetimo, na Europsko prvenstvu u Nizozemskoj otputovala je i naša Jugašica Nika Alamat.

Natjecanje žena na Europskom prvenstvu počinje danas u Eindhovenu . U ženskom je vaterpolu stanje malo drugačije u pogledu hrvatskog mjesta u kvalitativnom rasporedu. Naše djevojke ne predstavljaju baš sami vrh, nismo velesila, ali malo po malo, i one rastu u vaterpolskom pogledu.

Inače, Hrvatice su u vrlo jakoj skupini s tri sastava, od kojih svaki može osvojiti zlato u zemlji tulipana i vjetrenjača. Pripadaju svjetskom vrhu – Nizozemska, Grčka i Mađarska.

– Ono što je meni kao treneru najbitnije je da su djevojke stvorile između sebe dobru kemiju, one s osmijehom dolaze na treninge – navodi Bruno Sabioni, izbornik naše ženske reprezentacije.

– U tom smjeru treba samo ‘gurati’ i dalje. Ne radim i inače nikakav pritisak, a još ga manje može biti uoči prve tri utakmice gdje mi doista igramo protiv reprezentacija kojima mi još u ovom trenutku nismo dorasli kvalitetom. Međutim, mi imamo mladu ekipu, vrlo radišnu, poštene su prema sebi i sportu i samo treba ustrajnosti. Iz ovog što mi imamo sada, mi moramo imati, dobiti za nekoliko godina jednu sigurno i još jaču reprezentaciju – dodaje Sabioni.

Suparnice Nizozemke na Svjetskom su prvenstvu u Fukuoki osvojile zlato, a Nizozemska je i inače svjetska velesila u ženskom vaterpolu. Utakmica Nizozemska – Hrvatska počinje večeras u 19 sati, uz prijenos na Drugom programu HTV-a.

Foto: HVS

Pročitajte još

JOSIP MARTINOVIĆ Povijesna bronca na Svjetskom veteranskom prvenstvu

Dulist

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist