DuList IN

Slikarska radionica Ivane Miloglav održana u Ljetnikovcu Sorkočević

Slikarska radionica u ACI marini Dubrovnik FOTO Fabijan Drnas 10

Održana je slikarska radionica pod vodstvom akademske slikarice i vlasnice PopHeart Factory Ivane Miloglav u ACI marini Dubrovnik. Tom prigodom polaznici radionice imali su priliku u specifičnom ambijentu dubrovačke marine slikati motive iz marine, prirodne ljepote, ali i kulturno-povijesno nasljeđe ovoga područja. Ljetnikovac Sorkočević je jedinstveni primjerak u svijetu, a na svoje područje kontinuirano privlači brojne zaljubljenike u nautiku, prirodne ljepote te kulturu.

Uvod u radionicu bila je uzvodna plovidba Rijekom dubrovačkom prilikom koje su sudionici uživali u panoramskom pogledu na tamošnja ladanjska zdanja te su čuli pripovijesti iz njihova stoljetnog života. Na samoj radionici, u jedinstvenom povijesno-kulturnom nautičkom ambijentu dubrovačke marine polaznici su potom slikali motive iz nje, ali i njenog okruženja. Miloglav je dodatno opisala ovu radionicu.

– Slikanje u perivoju ljetnikovca Sorkočević u ACI Marini Komolac, redovita je ponuda umjetničkog studija PopHeart Factory namijenjena svim zaljubljenicima u slikarstvo. Upravo smo u tom predivnom i inspirativnom prostoru održali posljednju ovosezonsku radionicu redovitog Tečaja crtanja i slikanja za odrasle u PopHeart Factoryju. Polaznike smo uveli u povijest i kulturni značaj područja Rijeke dubrovačke i njenih ljetnikovaca, a potom uživali u plein air slikarstvu koje na poseban način nadahnjuje kreativni duh – istaknula je Miloglav.

Leo Ajduković, direktor ACI marine Dubrovnik istakno je važnost ACI marine Dubrovnik.

– Dubrovačka marina jedna je od najistaknutijih jedinica našeg nautičkog lanca, a svakako jedna od marina koja pripada samom vrhu nautičke ponude Mediterana. Jedan od glavnih aduta marine je bez dvojbe ljetnikovac Sorkočević. Riječ je o gotičko-renesansnom dvorcu koji se nalazi na području marine, zahvaljujući kojemu je ACI marina Dubrovnik unikat ne samo u Hrvatskoj ili regiji, već i u cijelome svijetu. Ponosni smo na ovu suradnju te ovim putem želim zahvaliti akademskoj slikarici Ivani Miloglav što je našu marinu procijenila prigodnim mjestom susreta i kulisom ove zaista posebne radionice. Ivana je u našu već živopisnu marinu dodatno unijela boje, a upravo to je i ono što mi svakodnevno radimo. Događanje poput ovog je jedinstveno, kako se i priliči marini poput naše te njime idemo u smjeru diversifikacije, ACI marine Dubrovnik, ali i cjelokupne ponude ACI-ja – istaknuo Ajduković.

Radionica je održana u organizaciji PopHeart Factorya.

Pročitajte još

Pogledajte što vas očekuje u novom kino tjednom programu!

Dulist

SUSRET NA KORČULI Vatreni usrećili Severininog sina!

Dulist

Vlasnici apartmana – imamo super novosti za vas!

Dulist