Radionica izrade kolača od jabuka i rogača bit će sutra od 16 do 18 sati u prostorijama Udruge Deša u Lazaretima. Voditeljica je Jele Kusić.
-Jabuka i rogač nisu samo sastojci. Oni su esencija Mediterana, simbol izobilja i podsjetnik da se u jednostavnosti krije prava ljepota i snaga. Njihovim spajanjem nastaje okus koji se pamti i miris koji evocira uspomene. Naša Jele spojiti će nam ove dvije namirnice u mirisni kolač koji se u njenoj kući rado pravi krajem ljeta, čim rogač sazri – poručili su iz Deše.
Za kraj tjedna, u petak, 16. listopada, od 16 do 18 sati pripremaju Tiramisu s divkom, a voditelj te radionice je Mato Brnjić.
-Kremastu poslasticu ćemo raditi po receptu gospara Mata i njegovim sjećanjima na djetinjstvo u Gradu. Kroz radionicu ćemo se vratiti u rane 60-e godine prošlog stoljeća i s vama podijeliti ovaj jednostavni recept i podsjetiti na jedno davno djetinjstvo kad su ovakve male stvari činile veliku radost – napisali su iz Udruge Deša.
Radionice su u okviru programa Good food festivala.