Grad

SKUPŠTINA UDRUGE PORPORELA Novo vodstvo za zadnji bastion čeljadi Grada

Porporela Naslovna

Svoju redovnu skupštinu članovi Udruge za kulturu i sportske aktivnosti Porporela održali su pomalo „daleko od očiju javnosti“, u tišini sa tek malo rasvjete kazališta „Bursa“, uz kokice i puno smijeha i dobrog raspoloženja, ovog ponedjeljka, 30. travnja u ranim večernjim satima.

Okupilo se tu podosta članova ove vesele družine, raznih generacija i manje – više svi koji su na neki način ostavili traga u radu udruge zadnjih godina, točnije od kad je i obnovljena, 2005. godine.

Starija ekipa Porporelaša, ona koja je cijelu priču iznova i pokrenula te već davne 2005 – te, znani nam likovi đira sa Straduna; Željko Lale, Srđan Kera, prvi predsjednik Udruge Nikša Rudelić Rudela i ostali „veterani“ , okupila se u posebnoj tribini, a mlađa, ona na kojima legendarna Porporela i ostaje na brigu, veselo na ostatke tribina, točnije gledališta „Burse“.

Kako je dosadašnji i po svemu učinjenom vrlo zaslužni predsjednik Ivica Šimunović Mrvi bio zauzet „poslom i djecom“ Skupštinu je vodio dosadašnji tajnik, također vrlo zaslužan za sve učinjeno zadnjih godina, Edin Memišević Meša, koji je podsjetio što je sve organizirano, popravljeno, učinjeno proteklih godina na i okolo mitskog mjesta čeljadi Grada, Porporeli, od Noći Porporele, Festivala djece, raznih događanja i puno, puno toga.

Zaključeno je kako je Porporela zapravo ostala zadnje kupalište, a na neki način i istinsko okupljalište čeljadi Grada, kako je ona zapravo simbol, nešto kao zadnji bastion to sve manje čeljadi koja još u Gradu živi, te samim tim i ova udruga i njeni članovi moraju činiti što se mora kako bi se u ova današnja vremena Porporela spasila. Ugodno je bilo čuti starije koji su upozorili na mnoge stvari i probleme, a još ugodnije je bilo čuti mlađe Porporelaše, djecu Grada, koji Porporelu žele sačuvati i u narednim godinama za čeljad Grada.

Možda je i to bio razlog što je jednoglasno izabrana nova mlađa ekipa za voditi dalje Udrugu, novi predsjednik je Đivo Knego, a tajnik Marko Kusovac, djeca Grada odrasla na Porporeli. Oni su i naveli sve čime se ubuduće žele baviti, od obnove vaterpolo kluba Porporela, Noći Porporele i izbora Kneza republike Porporela, festivala djece, ali i mnoge druge nove programa,e a prije svega čuvanje i brigu Porporele, kako bi ona i dalje bila i kupalište i okupljalište čeljadi Grada.

Pročitajte još

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist