Sport

SKUPŠTINA PK JUGA Roditelji ‘rešetali’ Manenicu i Gavranića, ostali bez odgovora

plivanje skupstina jug 6

Skupština Plivačkog kluba Jug održana je u ponedjeljak ujutro u kafiću bazena u Gružu. Skupina roditelja, koja je nazočila skupštini bez prava glasa, za vodeće je ljude PK Juga imala više zahtjeva i pitanja.

Najprije su pitali može li se, kad je na dnevnom redu bila izmjena Statuta, taj dokument izmijeniti u dijelu da pravo glasa na skupštinama imaju roditelji maloljetnih sportaša-članova kao njihovi zakonski zastupnici. Član Upravnog odbora PK Jug Srđan Gavranić odgovorio im je kako to nije moguće za ovu skupštinu i uputio ih da upute pisani zahtjev, dodavši kako nije siguran da je to moguće prema Zakonu o udrugama.

Zanimljivo je bilo i prilikom rasprave o financijskom izvješću za 2015. godinu. Kao glavni problem pokazao se izostanak računovođe, zbog čega Gavranić nije mogao dati odgovore na brojna pitanja roditelja. Naime, pitanja roditelja odnosila su se, između ostalog, na pitanje prihoda od članarina, plaćanja natjecanja u gotovini, troška premije osiguranja te povraćenih pozajmica. Međutim, ni Gavranić ni predsjednik kluba Stanko Manenica nisu im mogli dati konkretan odgovor, iako su obojica odgovorne osobe kluba i trebali bi znati za svaku kunu koja uđe ili izađe iz kluba.

-Žao mi je što pitanja nisu ranije postavljena pa da od knjigovođe dobijemo odgovore. On je na putu izvan Dubrovnika, a ja nisam stručan u računovodstvu. Osim toga, imamo problem što se sva naša dokumentacija nalazi u Poreznoj upravi – rekao je Gavranić, dodavši kako će sva pitanja biti odgovorena pisanim putem.

-Dugo godina se naše knjigovodstvo vodilo nesređeno. Relativno nedavno smo zbog toga angažirali knjigovodstveni servis, a mnogo više bi o svemu trebao znati bivši podpredsjednik kluba Toni Miloslavić. Ja sam tu bio samo fikus za pravna pitanja – dodao je Gavranić, koji je prihvatio prijedlog roditelja da više ljudi raspolaže transakcijama kluba.

Član Upravnog odbora kluba Miro Kraljević tek je iz izvješća pročitao da su prihodi u 2015. godini iznosili 1,172,944 kune, od čega 650 tisuća kuna otpada na Dubrovački savez športova, 150 tisuća kuna na donacije, 362 tisuće od članarina… Rashodi za istu godinu iznose 1,411,899 kuna, od čega na plaće zaposlenih otpada 588 tisuća kuna, na troškove natjecanja 692 tisuće kuna, na ostale materijalne poslove 133 tisuće kuna…

-Manjak u proračunu pokriven je prenesenim viškom prihoda – objasnio je Kraljević.

Pročitajte još

JOSIP MARTINOVIĆ Povijesna bronca na Svjetskom veteranskom prvenstvu

Dulist

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist