Sport

SKUPŠTINA ORSANA Mladima izgraditi hangar, neplatišama oduzeti vez

orsan jedrenje skupstina 2

Na današnjoj je redovitoj godišnjoj skupštini Jedriličarskog društva Orsan, na kojoj je sudjelovalo pedesetak od ukupno 280 članova, prihvaćeno izvješće za 2014. i financijski plan za 2015. godinu.

– Planiramo pokrenuti projekt izgradnje hangara za male brodove. Mislim da bismo s hangarom stvorili vrhunske uvjete za rad. Međutim, to košta pola milijuna kuna, a donatore je nemoguće naći, prepušteni smo sami sebi – rekao je u svom osvrtu predsjednik JD Orsana Marinko Mikulandra, kojem je skupština izglasala dozvolu za podizanje kredita u iznosu 300.000 kuna za samu izgradnju hangara.

Mikulandra je istaknuo i rezultate mlađih kategorija, ponajviše Aleca Cvinara, a zadovoljtvo je izraženo i za rezultate krstaša, ponajviše ‘Dubrovnika’.

Članovi skupštine raspravljali su i o aljkavom plaćanju članarine i veza, pa je izvršnom odboru predloženo da postupi po Statutu, što bi uključivalo i oduzimanje vezova neplatišama.

Denis Vukas je u ime Komisije za natjecanja istaknuo kako su rezultati mlađih kategorija ispod očekivanja te dodao kako je nužno angažirati još jednog trenera.

– Mlađe kategorije su naš ‘pozitivan problem’ i mi im moramo sve omogućiti da se mogu normalno razvijati, zavoljeti jedrenje i pomorstvo – komentirao je predsjednik Mikulandra.

Pročitajte još

NEMA KVALIFIKACIJA Prijave za Divlju ligu do 3. kolovoza

Dulist

Plazma Sportske igre mladih: Državna završnica u Rijeci okuplja više od 2.000 djece i mladih

Dulist

Nove medalje PK Juga

Dulist