Zanimljivosti

SKRIVENI RAJ U 2016. Na popisu Telegrapha i naše ljepote

mljet

Britanski Telegraph je na popis deset najboljih svjetskih skrivenih plaža uvrstio i dvije hrvatske lokacije, Mljet i Palagružu. 

Kako su naveli, listaje to koja će poslužiti svima onima koji traže novo iskustvo za svoj sljedeći ljetni odmor, a imajući na umu posjećenost portala Telegraph i njegova podlista Travel za hrvatski bi turizam uvrštavanje, osim prestiža, moglo značiti i bolje turističke rezultate. Hrvatska se tako na popisu našla uz bok nekih od najpopularnijih destinacija poput Španjolske, Italije, Turske i Grčke, piše Poslovni.hr.
Na prvom mjestu je Palagruža, a ovo su zapisali o Mljetu:

Opisan je kao zelena oaza koju krase gusta borova šuma i dva slana međusobno povezana jezera. Tu i je i Nacionalni park Mljet u kojem se turisti mogu kako kupati u spomenutim jezerima tako i baviti nekim od sportskih aktivnosti iz ponude, poput vožnje kajacima ili na unajmljenim biciklima. Ni ovdje ne izostaje povijesna dionica pa se preporučuje posjeta benediktinskom samostanu iz 12. stoljeća, a za one zahtjevnije odgovor se nalazi u izletima u Dubrovnik u čijoj se blizini otok i nalazi. Lokalni je specijalitet jastog, a najpopularnija aktivnost ronjenje. Za smještaj se preporučuje (jedini) hotel na otoku, Odisej, gdje se za dvokrevetnu sobu primjerice u lipnju treba izdvojiti svega 55 funti.

Turska se našla na trećem mjestu, a nakon nje slijede grčka Koufonisia na četvrtom te također grčko selo Paleochora na petom mjestu. Ostatak liste pripada španjolskom gradiću Viveiro i otocima Cíes, portugalskoj Comporti, seocu San Pantaleu na Sardiniji, a posljednje je mjesto rezervirano za francusko otočje Porquerolles.

Pročitajte još

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist

Prugasti dupin uočen na Pelješcu

Dulist