HrvatskaKoronavirus u Hrvatskoj

SJEDNICA VIJEĆA Tema dana bila je utjecaj koronavirusa na turističku industriju

korona maska gripa

Zbog intenzivnog praćenja situacije oko koronavirusa sjednice Turističkog vijeća HTZ-a održavat će se jednom tjedno, priopćili su danas na 62. sjednici članovi vijeća.

Na sjednici je usvojen i prijedlog odluke o potporama TOP događanjima u 2020. godini te prijedlog odluke o suradnji vezano uz održavanje godišnje konferencije američkog udruženja putničkih agenata, savjetnika i agencija „ASTA EXPO 2020.“ koja će se održati u Dubrovniku u prosincu ove godine.

Na današnjoj sjednici Turističkog vijeća razgovaralo se o koronavirusu te utjecaju na turističku industriju. Ministar turizma Gari Cappelli je neposredno prije sjednice vijeća prisustvovao sastanku u Ministarstvu financija s poslodavcima o mjerama Vlade. „Svjesni smo situacije epidemije koronavirusa i njenog utjecaja na naše cjelokupno gospodarstvo od kojeg je turizam u ovom trenutku najpogođeniji. Naša Vlada odgovorno pristupa rješenju problema i mjere koje ćemo primijeniti bit će u prvom redu za zadržavanje radnih mjesta i održavanje likvidnosti poslodavaca čije je poslovanje direktno pogođeno virusnom krizom“, izjavio je ministar turizma Gari Cappelli.

„U stalnom smo kontaktu s najvažnijim turoperatorima, partnerima i subjektima iz turističke industrije, kao i sa kolegama iz Europske putničke komisije. U suradnji s uredima predstavništva HTZ-a u svijetu svakodnevno aktivno pratimo situaciju oko korona virusa te smo u skladu s novonastalim okolnostima reagirali u smislu prilagodbe marketinških i PR aktivnosti po tržištima. Predviđene promotivne kampanje na digitalnim i online platformama na većini tržišta su odgođene. Do početka ožujka uspješno smo odradili oglašavanja u sklopu brand kampanja, dok su kampanje za promociju pred i posezone terminski pomaknute kako bi prilagođene promotivne poruke plasirali u adekvatnije vrijeme prema ciljnim skupinama u smislu njihove otvorenosti i spremnosti na realizaciju putovanja nakon stabilizacije situacije“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice danas je prihvatilo prijedlog odluke o potporama top događanjima u 2020. godini, odnosno događanjima koja su motiv dolaska velikog broja posjetitelja te imaju jak promidžbeni učinak u zemlji i inozemstvu. Ovom odlukom odobrena su sredstva za sufinanciranje 23 događanja u ukupnom iznosu od 2.970.000 kuna.

Članovi vijeća prihvatili su i prijedlog suradnje vezano uz održavanje godišnje konferencije američkog udruženja putničkih agenata, savjetnika i agencija „ASTA EXPO 2020.“. Tako će Hrvatska turistička zajednica u suradnji s Turističkom zajednicom Dubrovačko-neretvanske županije i Turističkom zajednicom grada Dubrovnika, u sklopu aktivnosti Kongresnog odjela, poduprijeti održavanje godišnje konferencije američkog udruženja putničkih agenata, savjetnika i agencija koja će se održati u Dubrovniku u razdoblju od 03. do 06. prosinca 2020. godine te na kojoj se očekuje oko 350 sudionika iz raznih dijelova Sjedinjenih Američkih Država.

Pročitajte još

Prvi rast stanovništva u Hrvatskoj nakon desetljeća iseljavanja

Dulist

[RAZGOVOR] GORAN VIŠNJIĆ Ljudi govore: Vratio se Šime! A ja nisam nikad ni otišao!

Ivana Mijić Vulinović

IMATE LI I VI OVAKVA PRIMANJA? Prosječna plaća u Hrvatskoj je 1.324 eura

Dulist