Sport

Sjajni Bijač nakon pobjede: ‘Ovo je najljepši rođendanski poklon, plasman u polufinale!’

LEN Utakmica Hrvatska Grcka bazen Mladost Europsko prvenstvo 49
2024 European Water Polo Championship- Croatia-Greece

Barakude, hrvatska vaterpolska reprezentacija je u polufinalu Europskog prvenstva. Našem već četvrtom uzastopnom, nakon Barcelone 2018., Budimpešte 2020. i Splita 2022. Podatak koji sam po sebi dosta govori. Hrvatska je u fantastičnoj četvrtfinalnoj izvedbi pred punim tribinama u Zagrebu, kolosalno odigranoj utakmici, od obrane do napada, od taktike do tjelesne spreme, svladala svjetskog doprvaka i osvajača srebra na Olimpijskim igrama u Tokiju, jaku momčad Grčke čak 13:7.

– Generalno, odigrali smo stvarno fenomenalnu utakmicu. Mislim da ne postoji niti jedan segment igre, a da je nešto ‘štekalo’. Osim dobro, zatvaranja protunapada, to je jedina… ha, ne mogu reći zamjerka, jer protiv ovakvog suparnika odigrati bez pogreške je nemoguće. Idemo mi ovo arhivirati i okrenuti se prema onome što nas dalje čeka, a to je Mađarska. Gledao sam ih i… izvrsni su, izvanredno jaki, moćni. Stvarno ćemo se morati silno pomučiti i jako, jako dobro pripremiti za njih – rekao je izbornik Ivica Tucak nakon utakmice.

Kad momčad 13 i pol minuta nije primila gol, Marko Bijač pogotke Grka nije puštao. Uz sve to, proslavio je i rođendan.

– Ha, ha, nisam dobio ljepši poklon od ovog. Ovo je najljepši, plasman u polufinale. Hvala suigračima što su mi omogućili ovako lijep rođendan. Rijetko se događa ovako visoka pobjeda protiv momčadi koja je nesretno izgubila finale zadnjeg Svjetskog prvenstva i to tada bez Vlachopoulosa koji je sada ovdje igrao. Mislim da smo pokazali više želje, htijenja, borbenosti. Slomili smo ih u trećoj četvrtini, ali odmah se okrećemo Mađarskoj, rekao je Bijač.

Prve dvije četvrtine su rezultatski bile potpuno poravnate, u skladu s očekivanim. Preokret je nastao u trećoj dionici. Potpuno smo ih nadplivali inače dobro pripremljene Grke, a obrambeno silno pokretljivi. Takvo što jasno rezultira na drugoj strani s još većim samopouzdanjem i lakoćom napada, piše HVS.

– Odigrali smo stvarno vrhunsku obranu. Uostalom, primili smo samo 2 gola u dvije četvrtine. To je stvarno dakle bilo na visokoj razini. Makar, mislim da je obrana od početka turnira bila na visokoj razini. Našem Marku je danas rođendan, pa smo mu eto poklonili nešto kao kapetanu. Samo, još uvijek mi još ništa nismo napravili. Odigrali smo samo jednu lošiju utakmicu, protiv Crne Gore i odmah je krenulo neko pljuvanje, odnosno sumnja. To je tako valjda kod nas. Mi smo bili samo fokusirani samo na našu igru i ništa drugo – rekao je Loren Fatović.

Pročitajte još

JOSIP MARTINOVIĆ Povijesna bronca na Svjetskom veteranskom prvenstvu

Dulist

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist